изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:28 EEST
СЛЕД ЧЕРНАТА ВОДА, В ДОБРИЧ ТЕКНА СИНЯ    
НовиниМоже да чакаме да потече златната. След като два-три дни в края на юни от чешмите на добричлии тече черната вода - кална, като в приказката за Златното момиче, вече е факт и синята вода. Златка Петкова, която живее на ул. "Алеко Константинов" 2 е успяла да напълни в бутилка истинска синя вода от чешмата в апартамента си. "Около полунощ преди да си легна в неделя последно реших да измия ръцете си в санитарно помещение вкъщи. Буквално онемях и застинах обаче, когато от чешмата потече тъмно синя вода, която дори се пенеше. Гледах и не вярвах на очите си. Отидох в кухнята и пуснах и там чешмата, но и там потече същата синя вода.  

Тогава се сетих да напълня малко в бутилка. Тази сутрин /б.а. - в понеделник/ също синееше, но вече доста поизбледняла" - разказа Петкова. Дамата заяви още, че не е успяла да коментира със съседи преди да отиде на работа за това каква е била водата у тях предната вечер и рано сутринта.
Подадохме сигнал към водното дружество, които веднага се отзоваха и взеха проба от питейната течност от съседен апартамент. Служителите на водното дружество също останаха учудени от цвета на водата, напълнена от читателката ни, като дори зам.-управителят Маразов заяви: "Може да пуснем вода с кал, може със сламки, ама синя... Не се е случвало". От дружеството обещаха да ни уведомят своевременно за резултатите от взетите от тях проби. От своя страна пък НДТ предостави водата, напълнена от читателката ни за изследване от РИОКОЗ, като ще информираме и за тези резултати, когато те бъдат готови.
Препоръчваме на читателите си, а и на служителите на ВиК да приготвят туби и бидони и внимателно да наблюдават водата от чешмите си, защото след калната вода, потече синята, а може би не е далеч времето, когато ще потече златната.
 


Сходни връзки

СЛЕД ЧЕРНАТА ВОДА, В ДОБРИЧ ТЕКНА СИНЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди