изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:17 EEST
Изчезна поредният тотомилионер    
Ред и сигурност

Злата прокоба, която тегне над българските тотомилионери, продължава. Един от последните късметлии, който прибра над 3 млн. лева джакпот през ноември м. г., е безследно изчезнал. Късметлията е от Северна България. Малко след като прибрал парите, близките му подали жалба в МВР, че роднината им е безследно изчезнал. Те били убедени, че мъжът е отвлечен, след това и убит, а парите му - взети насила. Случаят е пазен в тайна, за да не се всява паника.



Според версията на МВР обаче милионерът се покрил веднага, след като прибрал парите. Той офейкал в чужбина под фалшива самоличност, без да се обажда на никого и без да оставя дири след себе си. Въпросният късметлия бил инженер по образование и имал малка фирма. Подозрението, че е

използвал фалшиви документи

се засилвало и от факта, че липсвали данни той да е преминавал границата, ползвайки своето име и своята лична карта. Проверката била затруднена и заради факта, че към страните Гърция и Румъния, които са в ЕС, такава засечка на граничните пунктове не можела да бъде направена. Според служители от МВР ситуацията около големите печеливши в страната ни била доста рискована. Именно заради това не се и съобщавали имената на късметлиите, както е в останалите държави. Преди време имало дори съмнения, че от тотализатора изтичала вътрешна информация. Заради това била назначена и вътрешна проверка, която обаче приключила с резултат, че никой от служителите не е престъпвал закона. В самия тотализатор има правилник за щателно пресяване на всички, които кандидатстват за работа.

Въпреки стриктно пазената информация имената на печелившите обикновено стават ясни седмици след падането на джакпота. Така стана и с последния, рекорден тираж, за който наддаваха десетки хиляди българи. В крайна сметка се оказа, че парите – над 6 млн. Лева, били спечелени от пенсионерка в Пловдив. Възрастната жена пуснала единичен фиш за 60 стотинки. Тя била засечена като новата тото милионерка, след като

отишла в същия пункт, придружена от внучката си

Богатата бабичка радостно обяснила, че е спечелила джакпота и показала фиш за доказателство. Съобразителните служителки на пункта веднага я насочили към ръководството на тотализатора в столицата.

Предполага се, че мълвата за новата тотомилионерка е тръгнала именно от тях, след като разказали за случилото се пред познати.

Не е ясно обаче дали и бабичката късметлийка няма да се окаже сред поредните случаи, застигнати от черната тотаджийска прокоба.

Безспорно най-емблематична сред тях е драмата на Валентин Асенов, с прякор Апти. Циганинът, когото повечето познават като емблематичния продавач на семки пред градския стадион, става милионер като в приказките буквално за един ден. През 90-те циганинът взима от свой познат стотинки, за да пусне фиш за тото и печели над 3 млн. лева.

Апти е щастлив и иска да се похвали на всички. Вместо да се крие, той отива в местния вестник с фиша и триумфира: “Аз съм новият милионер”. Ухилената му физиономия на първа страница от вестника естествено привлича десетки “приятели”, които искат пари на заем.
Точно като

“Господин за един ден”

той решава да си поживее като баровец и да се “докосне” до всичко, от което преди се е лишавал.
Купува си мерцедес, огромна къща, обзавежда се и с бодигардове, на които плаща по 20 хиляди тогавашни марки на месец. След като урежда с имоти и домочадието, Апти отпрашва към морето приказно богат с убеждението да харчи още пари. Наема си най- луксозните стаи, яде и пие на корем, забавлява се с проститутки.

Красивата приказва свършва за няколко дни. Апти внезапно изчезва за няколко седмици. Когато го откриват, той е полужив, захвърлен в дере. Мерцедесът и парите липсват. Самите полицаи предполагат, че Апти е станал жертва на собствените си охранители, но така и не успяват да разкрият наглата кражба.
Нещастията за семейството на Апти не свършват дотук. Близките се принуждават да ипотекират къщата и накрая остават на улицата. В порутен крайпътен кантон до хасковско село бившият милионер, жена му, дъщеря му и внучката му делят една-единствена стая заедно с кокошките.

Месец, след като се нанася в “новото” жилище, Апти изчезва за пореден път.
Преди време семейството му е сполетяно от нова трагедия – от инфаркт умира дъщерята на милионера.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Изчезна поредният тотомилионер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди