изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:10 EEST
"Бедната" Урумова връща имота в Приморско. Ама друг да й дадат...    
Новини Съдия Деница Урумова, станала скандалноизвестна заради имота си в Приморско, който получи като „крайно нуждаеща се“, е изпратила в общината три предложения за бъдещето на терена й. Писмото на Урумова е постъпило в деловодството на общината, съобщи за Dnes.bg председателят на Общинския съвет Пламен Георгиев.



Едно от предложенията е Урумова да закупи по пазарни цени имота от 480 квадратни метра, върху който е построила пететажен хотел.

Второто й предложение е да остане сегашното положение на отстъпеното право на строеж, като съдийката писмено декларира, че няма да продава сградата.

Като кулминация обаче идва последното й предложение – тя настоява, ако се откаже от терена, да бъде обезщетена с равностоен общински имот,  който по пазарна цена да бъде остойностен с построения вече хотел.

"Възмутен съм от предложенията на Урумова. Тя се чувства недосегаема. Нещо повече – настоява за имота си и иска едва ли не общината да й наплати хотела, който построи, и може би и оборудването му", заяви Пламен Георгиев.

Той бе категоричен, че сградата на Урумова няма да я има.

По всяка вероятност най-късно в сряда ще бъде свикано извънредно заседание на Общинския съвет.

На него Георгиев ще поиска от общинарите да възложат на кмета Лиляна Димова да заведе съдебен иск за обявяване на договора за отстъпеното право на строеж за нищожен.

"Имаме това право, тъй като договорът не е минал през Общинския съвет", подчерта Пламен Георгиев.

Той се зарече, че предстои дълга съдебна битка, тъй като "хората искат на това място да бъде морският парк на Приморско и той ще бъде там". http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

"Бедната" Урумова връща имота в Приморско. Ама друг да й дадат... | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Бедната" Урумова връща имота в Приморско. Ама друг да й дадат...
Автор: Anonymous да 2010-07-06 @ 08:44 EEST
Господи ,да даде Господ  един ден тая да се моли за трохичка хляб  .Нямат срам обещетение ще иска.
"Бедната" Урумова връща имота в Приморско. Ама друг да й дадат...
Автор: Anonymous да 2010-07-06 @ 10:38 EEST

Е, тя е излъгала като се е обявила за "крайно нуждаеща се". От това произтичат две неща - нищожност на всички последващи сделки с и касаещи имота. И второ, изключване на правото да поставя условия във връзка с обезщетяване за направени разходи по "облагородяване" на инфраструктурата на имота. Всичко е толкова простичко, нужно са само елементарни правни знания, да се отсъди. Обаче тази съдийска гилдия, всички са дупе и гащи. Срам ме е, че живея на такава територия, дето никой не е виновен за нищо. Даже като го хванеш в явно нарушение. :-(


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди