изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:02 EEST
ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД СЕ ОТВЕДЕ ОТ НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО ЗА ПАЛЕЖ НА ОФИС НА ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд уважи искането на частния обвинител - частният съдебен изпълнител Николай Ж., и се отведе от разглеждане на наказателното дело срещу 27-годишния Сейнур Б. Ефр. от Добрич.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че 31.08.2008 г. в Добрич в съучастие, като подбудител и помагач с 21-годишния Ганчо Р. Ганчев, който е действал като извършител, е запалил сграда – офис на частен съдебен изпълнител Николай Ж. със значителна стойност – 37 362, като пожарът е представлявал опасност за живота на Николай Ж.
В съдебната зала днес частният обвинител Николай Ж. поиска отвод на наблюдаващия делото прокурор, на целия състав на Окръжна прокуратура – Добрич, защото има съмнения в безпристрастността й. Като аргумент да поиска отвода на съдебния състав по делото и на целия съдебен състав на Окръжен съд – Добрич, той посочи дългогодишните си колегиални отношения с тези съдии и изрази съмнение в обективността и безпристрастността на целия съд.
Добричкият окръжен съд прецени, че искането за отвод на прокурора не е основателно, защото не е подкрепено с конкретни доказателства и го остави без уважение. По отношение на искането за отвод на целия съдийски състав на Добричкия окръжен съд и конкретно на съдебния състав по делото, тричленният съдебен състав определи, че то следва да бъде уважено. Причина за това са изразените от Николай Ж. съмнения в обективността и безстрастността на всички съдии от Добричкия окръжен съд.
Пресцентърът на Добричкия окръжен съд уточнява, че според обвинителния акт на 31.08.2008 г. Сейнур Ефр. се срещнал с прекия извършител на палежа Ганчо Г. и със свидетел по делото. По-късно Ганчо Г. напълнил бутилка от 3 л. с бензин и с нея се качил в колата на Сейнур Ефр. Тогава последният му обяснил, че трябва да запали офис, за което ще му плати 2 500 лв. Сейнур Ефр. дал на Ганчо Г. да облече други дрехи, с които да извърши палежа, а също чифт гумени домакински ръкавици и белина, с която след палежа да измие добре ръцете си. Двамата стигнали с автомобила до центъра на Добрич, където подсъдимият посочил на Ганчо Г. офиса на частния съдебен изпълнител, обяснил му как да го запали, дал му запалка и обещал да го чака наблизо След като залял и запалил с бензин фасадата на офиса на  частния съдебен изпълнител, Ганчо Г. бил заловен от органите на полицията със съдействието на пострадалия. Наказателното дело срещу Ганчо Г. е приключило с влязла в сила присъда.
Сейнур Ефр. е осъждан 7 пъти с влезли в сила присъди. Той има средно образование, не е женен, не работи. 

06.07.2010 г.                                 Пресслужба Добрички окръжен съд


 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД СЕ ОТВЕДЕ ОТ НАКАЗАТЕЛНО ДЕЛО ЗА ПАЛЕЖ НА ОФИС НА ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди