изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:57 EEST
ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД СЕ ПРОИЗНЕСЕ ОКОНЧАТЕЛНО: БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК Е НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ.    
Ред и сигурност С определение  № 711 от 02.07.2010, което е окончателно и не подлежи на обжалване, Върховният касационен съд за пореден път потвърди правата на СУ „Св. Климент Охридски” върху Ботаническата градина в Балчик. Цялата територия, за която в продължение на 55 години са полагали грижи поколения ботаници, е на Университета.

Това определение идва месец и половина след като Министерството на културата незаконно си присвои градината с решение на Министерски съвет. Прав е бил министър Рашидов, когато на заседанието на Министерския съвет е казал, че „положението никак не е добро”. Ясно е, че пложението не е добро за Министерството на културата. По-важно е кое положение никак не е добро. Очевидно това е законосъобразното положение. Тогава, по силата на логиката, се налага простият извод, че мераците на един министър надделяват над задълженията му да спазва законите в България и той решава ей така, по мъжкарски, да отнеме градината от Университета и да си я присвои незаконно, защото имал една програма. Това не е нито смешно, нито жалко, нито каквото и да е друго. Това е страшно.

Министър Рашидов непрекъснато тръби, че имотът бил държавен. Естествено, че имотът е държавен, но, както е видно и от решенията на съда, е надлежно предаден за управление на Софийския университет, който също е държавен. Кое прави Министерството на културата по-държавно от Университета, или като си министър държавното ти е бащиния?

Два въпроса чакат отговор след това окончателно решение на съда:

Ще има ли министърът на културата мъжеството и доблестта, да се извини на премиера Борисов, че го е подвел да подпише едно незаконосъобразно и нарушаващо Конституцията решение.

Ще има ли министърът на културата мъжеството и доблестта, да внесе в Министерски съвет предложение за отмяна на това решение. 

Тази година, на 27 Юли, Университетската ботаническа градина в Балчик с академично тържество ще отбележи 55 години от създаването си. 

Университетски Ботанически Градини

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД СЕ ПРОИЗНЕСЕ ОКОНЧАТЕЛНО: БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК Е НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди