изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:00 EEST
12 военни загинаха при самолетна катастрофа в Румъния    
По света 12 души загинаха в Румъния, след като военен самолет Ан-2 се разби близо до летището в Тузла. Първоначално имаше данни за 11 загинали, след като самолетът, превозващ парашутисти за обучение, се разби малко след като излетя, а впоследствие се запали, съобщиха от Министерството на отбраната на Румъния, цитирани от БТА.

Трима от пътниците успели да скочат от машината преди да падне на земята.
"Един от тримата военнослужещи, ранени при катастрофата, почина през нощта. Новият брой на жертвите е 12 души", заяви говорител на министерството. Командващият офицер от една от най-известните авиационни школи в страната - Николае Джиану, също е загинал при инцидента.

Причината за катастрофата засега остава неизвестна, но Министерството на отбраната създаде разследваща комисия, която ще се занимава със случая.
Целта на полета е била извършване на учебни скокове с парашути на курсанти от военни училища. На борда е имало 14 души.

Междувременно АФП съобщи, че самолет „Чесна” се е разбил близо до Будапеща в понеделник вечерта, при което са загинали трима души, предаде "Фокус".
Малкият летателен апарат излетял от местно летище и паднал в двора на вила недалеч от сградата, като изгорял напълно. Властите разследват причините за катастрофата. dir.bg

 


Сходни връзки

12 военни загинаха при самолетна катастрофа в Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди