изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:11 EEST
ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР 7 ЮЛИ - СВЕТА МЪЧЕНИЦА НЕДЕЛЯ    
Празници Днес православната църква чества света мъченица Неделя. Житието й разказва, че тя е родена в Мала Азия. Още от детството се посветила на Бога и решила цял живот да пази целомъдрие.

Много младежи търсели нейното съгласие за брак, но тя на всички отказвала с думите, че се е сгодила за Христа и иска да умре девица. Тогава един младеж от знатно семейство, обиден от нейния отказ, съобщил на император Диоклетиан, че цялото семейство на Неделя изповядва християнската вяра. Императорът заточил родителите й в град Мелитин, а Неделя била подложена на жестоки мъчения. Христос се явил на мъченицата в затвора и я изцерил от раните й. Осъдили я да бъде посечена с меч. Разрешили й да се помоли преди смъртта си. След молитвата тя предала душата си на Господа, без да бъде посечена. Това станало на 7 юли 289 г. По-късно мощите й били пренесени в столицата на Второто българско царство - Търново.

На този ден празнуват всички с имена: Неделин, Неделина, Неделчо, Недялка, Недялко

НДТ/dir.bg
 


Сходни връзки

ПРАВОСЛАВЕН КАЛЕНДАР 7 ЮЛИ - СВЕТА МЪЧЕНИЦА НЕДЕЛЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди