изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:35 EEST
ПОГРАНИЧНИТЕ РАЙОНИ ЧАКАТ РУМЪНЦИ    
ИкономикаВсе още не се забелязва сериозен десант на румънци по магазините в пограничните добруджански села и градове, установи проверка на вестника, след като правителството на северните съседи вдигна данък добавен стойност, което пък доведе до поскъпването на цените.

Въпреки това търговци смятат, че скоро северните съседи ще плъзнат по нашите магазини, както в близкото минало. Продавачи в магазините в Добрич припомниха, че масово комшиите преди време купуваха като за световно сирене, някои колбаси, шоколадови изделия, които били по-евтини тогава при нас вместо в техните търговски обекти. Добруджанци стигнаха дотам, че дори звъниха на свои познати от Констанца да проверят дали няма да дойдат на пазар в Добрич. Румънците споделили, че засега имат за близките дни стоки отпреди скока на цените, но като попривършат запасите, ще отскочат, за да видят дали няма да им е по-изгодно да пазаруват за седмицата у нас.
 


Сходни връзки

ПОГРАНИЧНИТЕ РАЙОНИ ЧАКАТ РУМЪНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди