изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:33 EET
Зам.-шеф на парламента от ГЕРБ замесен в трети лобистки скандал    
Парламент Репортер на "Нова телевизия" обвини зам.-шефа на парламента и шеф на столичната организация на ГЕРБ Лъчезар Иванов, че опитал да спре репортаж на медията за охолния живот на митничари заради приятелските си отношения с един от заснетите.


Иванов не отрече да е правил опит да предотврати излъчването на разследването, но обясни, че единственият му мотив бил да запази авторитета на парламента. Оказа се, че съпругата на митничаря е юрист в ръководената от Иванов парламентарна комисия по здравеопазване.

Случаят стана известен два месеца след като премиерът Бойко Борисов изпрати официални писма до медиите с въпрос дали властта оказва натиск върху редакционната им политика и получи масов отрицателен отговор.

В неделя в "Темата на Нова" репортерът Диляна Гайтанджиева показа скъпите имоти и автомобили на шестима митничари. Един от тях е началникът на смяна на митницата на ГКПП Калотина Сергей Бранков, който притежава впечатляваща къща. Пред телевизията той обяснява, че получава заплата от 600 лв. и джипът за 100 хил. лв., който кара, му е даден от приятел.

Гайтанджиева твърди, че малко след заснемането на материала й се обадил Лъчезар Иванов и поискал "чисто приятелски" да не го излъчва. "Снимали сте Сергей Бранков, там няма проблеми, проверяван е", заявил депутатът. Вчера пред "Нова телевизия" Иванов, който по специалност е гинеколог, обясни, че познавал Бранков от 20 години, когато митничарят му бил пациент. После депутатът уточни, че е специализирал и пулмология.

Неофициално от ръководството на ГЕРБ казаха, че премиерът Борисов ще реши дали Иванов да бъде санкциониран. От там припомниха, че от доста време Борисов има забележки към работата на депутата.

Източник от партията заяви, че е почти сигурно, че Иванов вече няма да е шеф на софийската организация на ГЕРБ. Това е пореден скандал, в който е замесено името на депутата - първият беше пътуване до САЩ за сметка на частна фирма, а вторият - с лобистката поправка, която позволи изображения на наркотици да се използват в реклами.

Шефът на етичната комисия в парламента Димо Гяуров отказа коментар, тъй като е в чужбина. От етичната комисия за електронните медии казаха, че със случая трябва да се заеме парламентарната комисия.  http://www.dnevnik.bg

Депутат от ГЕРБ опитал да спре репортаж за митничар

 


Сходни връзки

Зам.-шеф на парламента от ГЕРБ замесен в трети лобистки скандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди