изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:07 EEST
Свидетелка по делото "Балтов": Оказаха ми натиск    
Ред и сигурност

Татяна Балаканска заяви, че полицаите я притиснали да свидетелства, че единият подсъдим е ритнал жертвата. Днес тя отрече обвиняемият да е участвал в побоя



Свидетелка по делото за убийството на студента Стоян Балтов заяви в съдебната зала, че полицията й е оказвала натиск във връзка с показанията й.

Софийският градски съд (СГС) днес заседава по делото за побоя през декември 2008 г. пред столичната дискотека "Амнезия", при който почина Балтов. Подсъдими са Вили Георгиев, Светлозар Стоилов и Александър Данаилов.

Свидетелката Татяна Балаканска, присъствала на инцидента, заяви, че Вили Георгиев не е участвал в побоя, разиграл се пред дискотеката.

След като прокуратурата откри противоречие в показанията й дадени днес и тези в досъдебното производство, свидетелката заяви, че в районното управление на полицията е била разпитвана близо два часа единствено за Георгиев. По думите й, първоначално тя е разказала, че той не е участник в инцидента, но полицаите са искали да даде показания, че Георгиев е ритал в главата жертвата.

Татяна Балаканска разказа още, че друг от компанията на подсъдимите - Любомир Фарашев, е бил с окървавени ръце след боя.

Той е заявил, че някой му е разбил носа, но според показанията на свидетелката той не е имал кръв по лицето и носът му не е изглеждал счупен.

Заседанието продължава с разпит на други свидетели.

СГС даде ход на делото в края на април и допусна граждански иск, предявен от родителите на жертвата, на стойност 450 хил. лв.

На заседанието на съда тогава Любомир Фарашев също си противоречеше с казаното при предишни разпити. Именно заради показания му преди това делото бе върнато, за да бъде повдигнато обвинение и срещу трети подсъдим.

По разказите на Фарашев с тримата подсъдими и още няколко души били на дискотека във фаталната нощ и изпили две бутилки алкохол в "Амнезия". Когато си тръгнали, Фарашев и Вили Георгиев вървели пред приятелите си и изведнъж чули, че зад тях има спречкване. Когато се обърнали, видели, че част от тяхната компания е обградила паднало на земята момче.

Фарашев видял как Вили рита по дясното рамо жертвата, но каза, че не си спомня никой друг от подсъдимите да е нанасял удари на поваления младеж. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Свидетелка по делото "Балтов": Оказаха ми натиск | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди