изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:51 EEST
ДНЕС ОТЧИТАТ ПРОВЕРКА ЗА ЗАБРАНЕНА ЛИТЕРАТУРА    
НовиниДнес трябва да бъдат ясни резултатите от проверката по общини за наличието на литература по читалищата на забранената религиозна организация Сциентология.

Това съобщават от областната администрация, като добавят, че проверката се извършва по разпореждане на областния управител на Добрич Желязко Желязков. Разпореждането е било провокирано от постъпил сигнал в администрацията от Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий", който консултира държавните институции, медиите, НПО и гражданите относно присъствието и влиянието на различните религиозни общности в страната. В сигнала е било отбелязано, че в страната е започналата масирана кампания в страната на опасната за националната сигурност религиозна организация Сциентология (Църква на сциентологията). Кампанията се състои в изпращане до всички читалища на пакети с книги, които са посветени на сциентологията, на нейния основател Рон Хъбард, на науката "Дианетика" и др. Чрез даренията на луксозните книги, активистите се опитват да пропагандират идеите сив страната, независимо, че вече няколко пъти на сектата й е отказвана регистрация по закона за вероизповеданията.
Чрез даряване на луксозни книжни издания, активистите на организацията, се опитват да пропагандират идеите на своята презокеанска организация, която е направила няколко безуспешни опита да бъде регистрирана в България по Закона за вероизповеданията. Пратка с такива книги е иззета от община Крушари и вече препратена в областна администрация. С писмо пък община Генерал Тошево е съобщила, че във всички читалищни библиотеки в общината през май куриерска фирма е доставила книги на Църквата на сциентологията, като кметът Димитър Михайлов е разпоредил веднага да бъдат прибрани в хранилищата на читалищните библиотеки и читателите да нямат достъп до тях.
 


Сходни връзки

ДНЕС ОТЧИТАТ ПРОВЕРКА ЗА ЗАБРАНЕНА ЛИТЕРАТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди