изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:10 EEST
НАРЕДБА ЩЕ ОТДАВА МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА НА ЖИВЕЕЩИТЕ    
НовиниНаредба, която предстои да бъде разработена, ще регламентира предоставянето на площи на ползвателите имот в режим на етажна съсобственост.

Това ще даде възможност за уреждане на бъдещото стопанисване на междублоковите пространства, коментира пред журналисти зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Отношенията между двете страни - община и етажна съсобственост, ще се регламентират с договор. Това ще може да става при поискване отстрана на ползвателите на етажната собственост или с решение на кмета. В тези пространства ще се даде възможност за изграждане на леки обекти, за монтиране на градинска мебел и т.н.
Приемането на такава наредба ще е следваща стъпка в приложението на Закона за етажната собственост. Припомняме, че до изтичане на крайния срок за регистрация на етажната съсобственост, в община Добрич бяха подадени около 1300 заявления за вписване на сгради в режим на етажна собственост. По разчети на общината, те трябва да са около 2 000. Предстои от 1 септември до 30 декември общината да организира общи събрания там, където такива не са проведени. Ще се разлепят съобщения с указани срокове.
 


Сходни връзки

НАРЕДБА ЩЕ ОТДАВА МЕЖДУБЛОКОВИ ПРОСТРАНСТВА НА ЖИВЕЕЩИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди