изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:48 EEST
И ЖИВЕЕЩИТЕ В СИНЯ ЗОНА ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ПАРКИРАНЕ ТАМ    
НовиниДа се изполдват паркоместата и гаражите около жиилищните сгради, призова заам.-кметът арх. Пламен Ганчев

Всеки, който спира в “синя зона” след като системата за платено паркиране започне да функционира в Добрич, ще плаща, независимо дали живее в района. Това каза вчера пред журналисти зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Той обясни, че всеки, който желае да паркира в “синя зона”, може да плати “служебен абонамент” от 120 лева на месец. Арх. Ганчев припомни, че всеки имот има прилежащи паркоместа или гаражи, които ще трябва да се ползват по предназначение.
Припомняме, че определените на последното заседание на Общинския съвет такси за платено паркиране са такса за кратковременно паркиране на леки автомобили в размер на 1 лев на час и по 2 лева за час за лекотоварни автомобили с общо тегло до 3,5 тона и на микробуси с до 12 пътникоместа. За платено паркиране  „служебен абонамент” ще се заплаща такса от 120 лева на месец. За принудително блокиран автомобил със скоба таксата е 10 лева, а за преместване на неправилно паркиран автомобил, таксата е 50 лева. За случаите, когато преместването се преустанови на място, таксата е 25 лева.  
През април местният парламент прие наредба за въвеждане на “синя зона” като се разделя град Добрич на две зони. Централните улици и площади попадат в зона „А”. Зона "Б" ще включва останалата част от територията на града.
Зона „А” ще включва територията, заключена между булевардите "3-ти март", "Добричка епопея" и "Добруджа", както и улиците "Отец Паисий", "Батак" (в правия участък от ул. "Отец Паисий" до ул. "Г. Делчев"), "Гоце Делчев", "Славянска", "Полковник Дрангов" и "Вихър". Именно в нея ще попадат и улиците, които със заповед на кмета ще бъдат определени като „синя зона” за паркиране. Те ще бъдат маркирани от общината преди да стартира платеното паркиране. Тя ще важи за работните дни от 9 до 18 часа. Паркирането в платената зона ще е за 1 до 3 часа.
 


Сходни връзки

И ЖИВЕЕЩИТЕ В СИНЯ ЗОНА ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ПАРКИРАНЕ ТАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди