изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:42 EET
ИЗЛОЖБА „ЖЕНАТА И МОРЕТО”    
КултураВ културен център “Двореца” се откри изложба на тема “Жената и морето” на художника Огнян Кузманов. Тя е открита на 2 юли и ще продължи до 14 юли 2010 г. в галерия “Тихото гнездо”. Това е втора самостоятелна камерна изложба на твореца в „Двореца” в Балчик.

Първата е била преди три години и е била по покана от Министерството на културата. Тя е  била изцяло на морска тематика. Тази година авторът представя 13 картини, като изложбата е обединена под наименованието “Жената и морето”. В нея са включени портрети на жени, голи фигури и, разбира се, морски пейзаж. Напоследък художникът работи предимно женски портрети. Интересуват го различните женски превъплъщения - жената като нощ или ден, пролет или лято. Според художника, „Дворецът” в Балчик е едно страхотно място за изложби. Още повече, че той е бил резиденция на румънската кралица Мария, която е рисувала доста добре и нейни творби са запазени във фонда на „Двореца”. Огнян Кузманов споделя, че за него е истинско удоволствие да излага картините си там.
 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА „ЖЕНАТА И МОРЕТО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди