изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 09:49 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ – НА РАБОТНИ СРЕЩИ В ЧУЖБИНА    
ОбразованиеПрофесионалната гимназия по ветеринарна гимназия „Проф. д-р Георги Павлов” в Добрич има два нови одобрени проекта по европейски образователни програми. По програма „Младеж” шестима ученици ще вземат участие в работна среща в турския град Самсун (през септември) по проект “Circle of culture”, по време на която възпитаниците на гимназията ще представят богатото културно наследство на добруджанския край - фолклор, занаяти, традиции и обичай. Партньори са училища от Турция и Испания, събщиха от ветеринарната гимназия.




По програма „Учене през целия живот”, секторна програма Коменски”, гимназията има нов одобрен проект с работно заглавие „Да защитим животните в Европа”, по който ще си партнира с училища от Германия, Гърция, Испания, Италия, Португалия, Турция, Унгария. През следващата учебна година ученици от гимназията ще участват в работни срещи в Португалия, Италия и Германия.
Ветеринарната гимназия продължава успешната си работа и по другите два европейски проекта по секторна програма „Коменски”. Единият е „Четене и насърчаване на грамотността с ИКТ” и по него осем възпитаници на училището взеха участие в работни срещи във Фаро (Португалия), Истанбул (Турция) и Париж (Франция) през изминалата учебна година. Предстоят работни срещи в Авелино (Италия), Честохова (Полша) и Добрич през втората работна година. По проект „Гордост и предразсъдъци- да преодолеем стереотипирте”, ученици на гимназията взеха участие в работните срещи в Гент (Белгия), Бреаза (Румъния) и Краков (Полша) досега. През новата учебна година предстоят работни срещи в Сундсвал (Швеция), Словенски градец (Словения), Кютахия (Турция), Прага (Чехия), по които добричките ученици ще се срещнат със своите европейски съученици.
Работата по европейски програми дава възможност на учениците от ветеринарна гимназия да работят по конкретни теми и проблеми от общ интерес с ученици от други европейски страни, да развиват своите чуждоезикови и компютърни учения, да обогатяват своята култура, да създават приятелства, да посещават известни музей и забележителности в Европа, подчертаха от училището.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ ВЕТЕРИНАРНАТА ГИМНАЗИЯ – НА РАБОТНИ СРЕЩИ В ЧУЖБИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди