изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:03 EEST
УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ ПРАВЯТ ПО ПРОЕКТ В ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ”    
НовиниПроектът на сдружение за развитие на деца „Слънчице” Отговорно родителство за щастливо детство -училище за родители на деца от 3 до 7 годишна възраст е одобрен за финансиране.

Той е по програма “Общностно развитие и гражданско участие” на фонд “Хората решават”. Финансирането се осъществява от Фондация „Работилница за граждански инициативи”.
Целта на проекта е повишаване на социалните, психологическите и образователните познания на родителите на деца на възраст от 3 до 7 години, за да изпълняват пълноценно своите функции при отглеждането им.  Това съобщиха от сдружението. В рамките на девет месеца родители на деца от забавачницата ще получат помощ от специалисти – педагози и психолози по време на обучения и тренинги, които да им помогнат в отглеждането, възпитаването и общуването с децата. Те ще могат да получат компетентна помощ от специалисти  за преодоляване на стреса в критични моменти от развитието на детето като постъпването в детска градина и в училище. С цел подобряване на работата с родителите в образователната среда преподаватели, непедагогически и медицински персонал също ще участват в обучение и тренинг. Родителите ще имат възможност да участват в информационни срещи и дискусии по теми, които ги интересуват във връзка с отглеждането на децата им.
Родители ще усвоят терапевтични техники с цел превенция на стреса и опазване на психическото, емоционално и физическо здраве на децата като смехотерапия, игротерапия, арттерапия, а също и йога. Акцент при тях е, че родителите ще участват заедно със своите деца. Така ще се увеличи близостта между тях, ще се стимулира споделянето, ще се задълбочи връзката и доверието между тях, а и родители и деца ще прекарват повече време заедно в приятни занимания.
 


Сходни връзки

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ ПРАВЯТ ПО ПРОЕКТ В ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди