изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:53 EEST
Заловиха Босоногия бандит след 2 години преследване    
По света 19-годишен американски тийнейджър, известен като Босоногия бандит, бе задържан на Бахамските острови след продължило близо две години издирване. Колтън Харис-Мур, който крадял коли, лодки и дори самолети, за да се изплъзне на американските правоохранителни органи, бе заловен, докато се опитвал да направи поредното си бягство - по вода, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тийнейджърът бе прехвърлен в столицата на Бахамските острови - Насау, и може да бъде екстрадиран в Съединените щати. Верен на своя прякор, младежът бе с боси крака, когато слизаше от самолета, с който бе транспортиран до града.

Бахамската полиция издирваше тийнейджъра в продължение на една седмица, след като той се разби с откраднат самолет на близкия остров Абако. През изминалите няколко дни на момчето бяха приписани най-малко седем кражби с взлом.

Операцията по залавянето на Босоногия бандит била също толкова "като на кино", колкото и неговите зрелищни бягства. Тийнейджърът бил въоръжен с пистолет, докато бил преследван по вода, и били произведени няколко изстрела, въпреки че полицията не уточни кой точно е открил огън. Колтън пристигнал на Бахамите от град в щата Индиана, САЩ, откъдето откраднал едномоторен самолет.

Пътят му от щата Небраска през Айова до Илинойс и след това Индиана бил проследен по серия откраднати автомобили. През 2009 г. Колтън задигнал самолет и в Айдахо. Предполага се, че е откраднал самолет и във Ванкувър по време на последните Зимни олимпийски игри през февруари тази година.

Първата си присъда за кражба Колтън Харис-Мур получил на 12 години. До навършването си на 13 години той имал още три присъди. И в четирите случая той излежал по десет дни арест. През 2007 г. получил четиригодишна присъда, но успял да избяга преди да излежи и половината от нея. dir.bg

 


Сходни връзки

Заловиха Босоногия бандит след 2 години преследване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди