изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:07 EEST
Цецо твърдо изпревари Бойко по рейтинг    
ОбществоВицепремиерът Цветан Цветанов продължава да бъде по-популярен в страната от шефа си Бойко Борисов. Това показват резултатите от месечното проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ). Според него за едната година на управление Борисов е загубил 7% от одобрението за дейността си - от 69 % на 62 %. В същото време рейтингът на Цветанов продължава да расте, като към сегашния месец юли достига 68%.


Въпреки отлива от личността на премиера положителните оценки за първата година на управлението му продължават да преобладават - 44% срещу 37%. Спрямо август миналата година, когато ГЕРБ пое властта, правителството е загубило 10% от одобрението за работата си.

Най-големите успехи на управляващите според интервюираните са: борбата с престъпността (посочена от 31% от пълнолетните българи), борбата с корупцията на всички нива, размразяването на еврофондовете и реформите в държавната администрация (съкращаването на разходите в бюджетната сфера, съкращаването на чиновници и на звена с дублиращи се функции).

Критиките към кабинета са свързани с липсата на добри резултати в икономическата и в социалната сфера – с ненарастването на доходите на населението и с общественото усещане, че не се предприемат адекватни мерки за намаляване на безработицата у нас.

79% от симпатизантите на ГЕРБ определят управлението на своята партия като успешно, а едва 11% – като неуспешно. Още преди Бойко Борисов да оцени работата на кабинета си през първата година с „много добър”, юлското национално представително проучване на НЦИОМ регистрира, че симпатизантите на ГЕРБ дават аналогична оценка - много добър 4.50. Средната оценка на пълнолетните българи за работата на кабинета обаче е добър 3.80.

76% от избирателите на БСП пишат оценка 2 или 3 за работата на кабинета през първата му година. Подобно е и мнението в редиците на ДПС.

Най-голям прогрес отбелязва министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов. Той се оказа сред най-харесваните членове на кабинета, като по време на управлението си почти е удвоил своя рейтинг – от 23% на 43%. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Цецо твърдо изпревари Бойко по рейтинг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди