изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:55 EEST
ОКРЪЖНИЯТ СЪД ПОЛУЧИ ПОЛОЖИТЕЛНИ ОТЗИВИ ЗА МЕДИЙНАТА СИ ПОЛИТИКА    
Ред и сигурност22-ма журналисти и представители на неправителствени организации, на Адвокатска колегия – Добрич и на Окръжна прокуратура – Добрич, участваха в общественото обсъждане на медийната политика на Добричкия окръжен съд.

„Идеята за тази инициатива възникна при работата ни по Плана за подобряване на работата на съда – 2 на Програмата за развитие на съдебната система, продиктувана е от необходимостта да оценим и набележим актуални цели на Стратегията за повишаване на прозрачността и доверието на обществото в Добричкия окръжен съд и на Плана за повишаване на общественото доверие в периода 2008 – 2012 г., и на трето място от промените в съдебната система и законодателството. Поставили сме си за цел, да разширим контактите с обществото, затова освен към медиите, се обръщаме и към представителите на неправителствените организации”, акцентира в обръщението си към гостите председателят на Окръжен съд – Добрич, Енчо Енчев.

„Няма традиция в тази област и постигнатото в Добричкия окръжен съд се дължи изцяло на дейността на председателя му и пресаташето. Големия проблем в съдената система е, че не всички съдилища имат служител за връзки с обществеността” коментира Георги Милков - председател на сдружение „Център на НПО в Разград”. Сред многобройните предложения, които той направи за подобряване на прозрачността и достъпа до съдебната дейност и информация, са създаване на езиков и звуков вариант на интернет-страницата на ДОС. Председателят на Областния съюз на инвалидите Олег Темелков и директорът на ОС на БЧК д-р Артюн Еринозов предложиха да се обособи паркомясто за инвалиди и да се инициира законодателна промяна за освобождаване на хората с увреждания от съдебни такси. Председателят на Съюза на слепоглухите Калинка Ковачева направи предложения за подобряване на достъпа до архитектурната среда на съда. Енчо Липовански – председател на Занаятчийската камара в Добрич, поиска повече прозрачност при съдебни дела с публични личности.

Събраните предложения ще бъдат включени в предстоящата актуализация на медийната политика на Добричкия окръжен съд. Протоколът от срещата ще бъде качен на страницата на съда. НДТ

 


Сходни връзки

ОКРЪЖНИЯТ СЪД ПОЛУЧИ ПОЛОЖИТЕЛНИ ОТЗИВИ ЗА МЕДИЙНАТА СИ ПОЛИТИКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди