изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:11 EEST
САМО В ДОБРИЧКА ОБЩИНА НЕ СА ПОЛУЧИЛИ КНИГИ ОТ СЕКТАТА НА ТОМ КРУЗ    
НовиниОт пресцентъра на областна администрация оповестиха резултатите от проверката, разпоредена от губернатора във връзка с разпоредената  проверка за наличие и изземване на книги на религиозната организация на сциентолозите. Оказва се, че единствено в община Добричка не са получавали такава литература, като единствено в община Каварна все още проверката не е завършила, заявяват от администрацията.

От кметството в Генерал Тошево съобщават в писмо, че във всички читалищни библиотеки в общината през май по куриер са получени книги на цитираната религиозна организация. Кметът Димитър Михайлов разпоредил веднага да бъдат прибрани в хранилищата на читалищните библиотеки и читателите да нямат достъп до тях. От община Крушари в областна управа е пристигнала вече пратка с 5 кашона иззета литература  и констативен протокол от извършената проверка. Кметът на Добрич Детелина Николова е уведомила областният управител, че са иззети 4 комплекта книги от 3-те читалища в града - "Й. Йовков", "Романо Дром", "Пробуда", както и от регионална библиотека "Дора Габе". Управникът на община Тервел Живко Георгиев е издал заповед за проверка и е разпратил до всички читалища и библиотеки списък с регистрираните и нерегистрирани вероизповедания в България. От община Шабла са изпратили в областна администрация иззетата литература - по 8 книги от 5 читалища в общината, заедно с дискове и каталози на въпросната литература.
От пресцентъра добавят, че след окончателното приключване на акцията по изземване на религиозните издания, те ще бъдат събрани в областна администрация и със съдействието на полицията и по съответна процедура ще бъдат унищожени. Както НДТ писа, проверката по общини бе разпоредена Ж. Желязков, след получен сигнал  от Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий", който консултира държавните институции, медиите, неправителствени организации и гражданите относно присъствието и влиянието на различните религиозни общности в страната.
 


Сходни връзки

САМО В ДОБРИЧКА ОБЩИНА НЕ СА ПОЛУЧИЛИ КНИГИ ОТ СЕКТАТА НА ТОМ КРУЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди