изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:34 EEST
Секретна информация изчезнала от делото на Алексей Петров    
Новини

Обвиненият за лидер не престъпната група "Октопод" Алексей Петров обвини властта, че секретна информация е изчезнала от кадровото му досие. "В работното ми дело липсва информация, която съм предоставял и е свързана с националната сигурност и партньорите ни", заяви пред журналисти бившият сътрудник в ДАНС, цитиран от БТА.



Днес той се запозна с материалите по делото срещу него, които бяха предоставени в Софийския градски съд по време на последното заседание преди дни, когато той отново бе оставен в ареста. Сред документите е и кадровото му досие.
"Има много неща, които са ми известни, има и много информация, която аз съм предоставил и сега констатирам, че тя липсва", добави Петров.

По време на последното съдебно заседание съдът посочи, че не е ясно какво точно е вършил той като секретен офицер на спецслужбите.

Съпровождан само от двама полицаи от Съдебната охрана, Aлексей Петров влезе в регистратурата на съда около 9.30 часа, за да чете въпросните материали, предаде "Всеки ден". След като бе забелязан от журналисти, охраната около него се увеличи и на излизане вече имаше засилени мерки за сигурност. Думата му бързо бе отнета, а той изтласкан към един от страничните коридори изведен от Съдебната палата.

Преди дни в съда Петров заяви, че има “Октопод” в енергетиката, като обяви, че разкритията в последно време в областта са доказателство за съществуването на организация, която е прикривала престъпно поведение и е изфабрикувала негативна информация за неудобни хора или опоненти.
“Има хора, които носят лична отговорност, хора, които са работили по линия на икономическата сигурност”, коментира Петров. Той набеди шефа на Дирекция „Сигурност“ в ДАНС Владимир Писанчев и директора на Икономическата дирекция в НСС и ДАНС Веселин Марков.

В четвъртък Софийският апелативен съд ще заседава по искането на Алексей Петров да излезе от ареста.
dir.bg
 


Сходни връзки

Секретна информация изчезнала от делото на Алексей Петров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди