изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:57 EEST
КОНКУРЕНЦИЯ ВЪЗПИРА КОРЕКЦИИ В ЦЕНАТА НА ХЛЯБА    
НовиниГолямата конкуренция между хлебопроизводителите възпира в момента всякакви корекции в цената на хляба, заяви Тошко Няголов, председател на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в Добричко, съобщи електронното издание за търговия „Регал”.

"Не очаквам до края на август да има корекция в цената на насъщния", каза Няголов и припомни, че от есента на миналата година няма промяна в средната цена на хляба, която се движи между 90 стотинки и лев за килограм масов хляб. Реалната цена за килограм хляб в момента е 1.50 лева - 1.60 лева или между 90 стотинки и лев за 700 грама, заяви още Няголов. "Сега работим на ръба на оцеляването, с много по-малки обеми.
В сектора хлебопроизводство са едни от най-ниските заплати - между 300 и 400 лева, а голяма част от производителите са съкратили между 30 и 50 процента от персонала си", информира Няголов.
"Още през февруари сме предложили да бъде въведен нов български стандарт за хляба. Очакваме той да бъде въведен скоро и тогава цената на хляба ще бъде коренно различна, след като излязат от употреба редица добавки, които реално заместват брашното", категоричен бе председателят на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в Добричко.
 


Сходни връзки

КОНКУРЕНЦИЯ ВЪЗПИРА КОРЕКЦИИ В ЦЕНАТА НА ХЛЯБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди