изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-07-24 @ 00:57 EEST
ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ” КРЕДИТИРА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПИПЕР И ДОМАТИ    
НовиниДържавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция ще изплати общо 689 647 лв. кредити на производителите на домати и пипер за реколта 2010, съобщиха от земеделското министерство.


От тях 588 676 лв. са договорените кредити по схемата за подпомагане на покупката на семена за производство на пипер, а 100 971 лв. – за производството на домати.
Двете кредитни линии се прилагат за първи път от 2010 г. като интересът към тях е нисък. За производството на пипер са кандидатствали само 24 земеделски стопани за обща обработваема площ от 1 401,609 дка. Най – много са договорените кредити в област Пловдив. За подпомагане на производството на домати кандидатствалите земеделски стопани са само четирима за 258,90 дка площ.
Кредитите по двете схеми се отпускат при действаща референтна лихва за България към датата на сключване на договор с ДФ „Земеделие”. За получаването им земеделските стопани можеха да кандидатстват от 3 май до 15 юни 2010 г. Кредитите се отпускат до 15 юли 2010 г., а крайната дата за погасяването им е 20 декември 2010 г.
По двете кредитни линии Управителният съвет на ДФ „Земеделие” гласува общ бюджет от 5.7 млн. лв. Неусвоените средства заради липсата на интерес от страна на земеделските стопани ще бъдат прехвърлени към други кредитни линии – вероятно за покупката на семена и торове за пшеница, както и подпомагане на оранжерийното производство, съобщи Заместник изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Ангел Кинанов. Преразпределянето на средствата трябва да бъде гласувано от Управителния съвет на ДФ „Земеделие”.
 


Сходни връзки

ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ” КРЕДИТИРА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПИПЕР И ДОМАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди