изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:50 EEST
НОВ ПРОЕКТ ЗА СAНАРИНЕ НА УЧИЛИЩА В ТЕРВЕЛ    
НовиниНов проект по оперативна програма „Регионално развитие” е внесла общината в Тервел, съобщиха оттам.

dТой е за внедряване на енергоефективни мерки в общинските училища.
Проектът е второ поредно кандидатстване с инфраструктурен проект по тази оперативна програма, която предлага само една операция за финансиране на инфраструктурни проекти на малки общини. От отварянето й в края на 2007 г. до сега са били обявени две покани за кандидатстване на малки общини. И по двете община Тервел е имала депозирани проекти. Поканата сега е насочена към внедряване на енергоспестяващи мерки в общинските образователни институции. Намерението на община Тервел е да се реализират енергоефективни ремонти на СОУ ”Й. Йовков” в Тервел и ОУ „Отец Паисий” в с. Нова Камена. Избраните училища са средищни и в тях учат общо 900 деца от 15 населени места. През последните шест години общината е реализира поредица от проекти, чрез които е извършила частично саниране на сградите на училищата. Въпреки това, все още част от корпусите и обособени учебни сгради, имат нужда от въвеждане на енергоефективни мерки.
Новият проект предвижда детайлно обследване на сградите на двете училища и извеждане на пакет от енергоспестяващи мерки, за които е извършено техническо проектиране. След извършване на предвидените в проекта дейности двете сгради ще бъдат сертифицирани по закона за енергийната ефективност. За средното общообразователно училище ще се извърши саниране на корпусите на физкултурния салон, актовата зала, помещенията за учителите , кабинетите по труд и техника, ученическия стол , класните стаи. Основните инвестиции са свързани с подмяна на дограмата, външна и вътрешна топлоизолирана мазилка, топлоизолирани подове на първия етаж, енергоспестяващо осветление на всички помещения, ремонт на отоплителна инсталация. За училището в с. Нова Камена се цели цялостно саниране на сградата на физкултурния салон и обособяване в нея на автономно отопление, което ще позволи ползване на спортното съоръжение  целогодишно. Общият бюджет на проектното предложение на община Тервел е 1 170 000 лв.
Проектът на община Тервел е един от общо 99 внесени от общини проекти по тази схема. Към  момента  средствата по схемата, за които ще се конкурират 99 – те общини са  само 27 265 087,74 лева.
 


Сходни връзки

НОВ ПРОЕКТ ЗА СAНАРИНЕ НА УЧИЛИЩА В ТЕРВЕЛ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НОВ ПРОЕКТ ЗА СИНАРИНЕ НА УЧИЛИЩА В ТЕРВЕЛ
Автор: Anonymous да 2010-07-13 @ 18:50 EEST
Пише се САНИРАНЕ

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди