изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:30 EET
"Е.ОН БЪЛГАРИЯ": "ДКЕВР НИ ОБВИНЯВА НЕОСНОВАТЕЛНО"    
ИкономикаСлед като във вторник председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Атанас Семерджиев коментира в публичното пространство изготвения вече доклад от одита на трите енергийни дружества, действащи в страната и обяви, че от 20 хил. до 1 млн. лв., могат да отнесат дружествата като глоби заради констатирани нарушения, от "Е.ОН България" заявиха, че обвиненията на регулатора са неоснователни.

Компанията захранваща с електричество Североизточната част на страната, заявява, че ДКЕВР отново не е спазила обещанието си да обсъди резултатите от одита с фирмата и да им предостави доклада преди той да бъде публикуван. "Досега ние не сме получили нищо и единствената информация, която имаме, е публикуваното резюме на доклада. Ето защо отново настояваме да получим доклада и Комисията да спази задълженията си, съгласно Закона за достъп до обществена информация" - категорични са от немската компания. Те заявяват още, че повечето от твърденията в доклада са напълно погрешни, а друга - спорни, и съвсем малка част от тях са оценени като полезни за фирмата за бъдещ конструктивен диалог с властта. В подкрепа на това си твърдение "Е. ОН България", казва, че одитният доклад твърди, че дружеството не е водило никакви процедури за обществени поръчки. "Регулаторът можеше лесно да докаже обратното, дори и без да провежда одит, само ако беше проверил интернет страницата на Агенцията по обществени поръчки и бе видял 132-те процедури, проведени от 2007 година насам" - заявяват от фирмата и добавят: - "Много сме доволни от цялата информация, която беше публикувана в медиите през последните месеци, която сега приключва с публикуването на това резюме. Докладът понастоящем доказва, че обвиненията срещу нас са били неоснователни, тъй като публикуваните заключения не съдържат нова информация, в сравнение с тази, която вече беше обявена в началото на одита. Бихме желали да коментираме всички заключения в детайли, когато получим подробния доклад". Компанията обявява, че ще направи това първо с ДКЕВР, правителството и всички други държавни институции, защото смятат, че конструктивният диалог е единственият начин за решаване на проблемите на страната и ще я направи по-конкурентна след излизането от кризата.
 


Сходни връзки

"Е.ОН БЪЛГАРИЯ": "ДКЕВР НИ ОБВИНЯВА НЕОСНОВАТЕЛНО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди