изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:51 EEST
Златко Баретата давал 20 000 евро за убийство    
Ред и сигурност Със скандал започна поредното съдебно заседание срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 души, подсъдими за наркоразпространение и две убийства. Делото се гледа в Софийския градски съд. С освирквания и груби реплики беше посрещнат основният свидетел срещу организираната престъпна група - Тихомир Георгиев-Бореца, предаде БНР. Той се оплака, че бил заплашван и поиска да свидетелства по делото на по-късен етап.

Адвокатите на подсъдимите обаче възразиха и обясниха, че това би било прецедент в правото. Те се аргументираха с това, че само подсъдимите имат право да избират кога да дават показания и поискаха свидетелят да бъде заличен от списъка по делото. От прокуратурата обаче се противопоставиха на това искане, като заявиха, че Георгиев е бил заплашван на влизане в залата и поради тази причина отказва да свидетелства, съобщи БТА.

След това Бореца заяви, че не иска да дава показания днес, тъй като му е лошо, но след като беше прегледан от лекар, все пак се съгласи да свидетелства.
Той е основен свидетел и срещу друга група за търговия с дрога  - тази на Красимир Маринов - Големия Маргин. По това дело, което е все още в досъдебна фаза, Бореца е със статут на защитен свидетел.

"Златомир Иванов ръководеше т. нар. "Фирма" за разпространение на наркотици и за убийства в столицата", разказа пред съда Георгиев.
Той заяви, че отначало е работил като охрана на Мартин Станков-Рашо, когото определи като "лейтенант" във "Фирмата", ръководена от Баретата. Станков отговарял за разпространението на наркотици и ръководенето на наказателните бригади, които се занимавали с побой над т. нар. "шанаджии" - пласьорите, които не носят печалба на босовете, а прибират за себе си.

Малко по-късно Георгиев също се е включил към бригадите. Той разказа още, че Станков му е предложил 20 000 евро и доживотна осигуровка във "Фирмата", за да убие Румен Стефанов-Алф от Перник, но той отказал. В извършването на убийството през 2007 година Георгиев бил включен, но само със задачата да следи за полицаи в района. За покушението над Алф е обвинен Баретата.
За другото убийство - на Никола Иванов - Бобъра, свидетелят заяви само, че е чувал, че трябва да се случи в квартал "Емил Марков" в столицата.

Бореца добави, че "Фирмата" на Златомир Иванов е държала монопол в почти цяла София и е разпространявала хероин, кокаин, амфетамини и марихуана.  dir.bg

ОЩЕ ЗА ЗЛАТКО БАРЕТАТА

 


Сходни връзки

Златко Баретата давал 20 000 евро за убийство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди