изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:23 EEST
Призив: Не с глава в пясъка пред насилието на животни    
Общество Не покривайте очите си, не се превръщайте в щрауси, призоваха представители на различни граждански организации, които настояват за инкриминиране на насилието над животни. Защо комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните - това разискваха днес фондация „Четири лапи", представители на групите "Заедно срещу насилието срещу животни" и "Затвор за садиста, отрязал краката на кучето в Дряново" в социалната мрежа Facebook.com, гражданска група "Град за отговорни хора" и организацията Animal Rescue.



Поводът за пресконференцията е отказът на правната комисия да подкрепи два законопроекта за промяна на Наказателен кодекс, които определят особената жестокост към животните като престъпление, както и внасянето на подписка до председателите на Народното събрание и парламентарната комисия по правните въпроси, омбудсмана на републиката, министъра на правосъдието и представителството на Еврокомисията в България. Документът е подписан от 58 000 граждани.

„Разберете, че докато един човек стреля на обществено място, може да стреля и по вас". Според участниците в разговора насилието над животни означава, че извършителят му е склонен да посегне и на човек. „Връзката между насилие над животно и насилие над човек е толкова тясна, че е почти невидима", смятат инициаторите на кампанията за инкриминиране на животни.

Изброиха различни потресаващи случаи на насилие над животни от цялата страна, съпътствани със снимки. Сред тях са убити чрез обесване кучета и котки, застреляни, отровени и изтезавани животни. Като пример в черната статистика от последните месеци беше посочено т. нар. дърво на обесените котки в Бургас, на което често могат да се видят трупове на убити животни. Столичен ветеринар пък разказа как всекидневно се налага да вади сачми от простреляни животни.

Статистиката от САЩ показва: 46% от осъдените за сексуални престъпления са издевателствали над животни. Подобни прояви имат и 30% от осъдените за педофилия.

„Насилието трябва да бъде инкриминирано във всичките му форми", коментира организатор на срещата.

Само България, Албания и Босна и Херцеговина не са инкриминирали насилието над животни. В тази връзка се настоя за ефективен контрол по Закона за защита на животните.

Участниците в срещата призоваха всички собственици на домашни любимци да ги регистрират, за да може такова наблюдение да бъде осъществено.

Да се завишат наказанията за организиране на боеве с животни, призоваха на пресконференцията. „Пробация не може да бъде наказание за хора, които си правят хазарт с живи същества", изтъкнаха те. http://www.24chasa.bg
В ДОБРИЧ ИЗВЕРГИ ДЕРАТ ЖИВИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ
ИЗВЕРГИ В СОФИЯ ОБЕСИХА ПОКАЗНО БЕЗДОМНО КУЧЕ - УТРЕ ЩЕ ОБЕСЯТ И БЕЗДОМНО ДЕТЕ
Изверги! Гепиха изнасилвачи на малолетни момичета
Украински младежи осъдени до живот за 21 зверски убийства
Скинхедс пекоха и ядоха жена в Москва
ИЗВЕРГ ВЗРИВЯВА КУЧЕ С БОМБИЧКИ
КАК ПО СВЕТА ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ НАРОДИ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА С УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА?




 


Сходни връзки

Призив: Не с глава в пясъка пред насилието на животни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди