изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:31 EEST
Вяра Анкова е новият шеф на БНТ    
Новини

Анкова единствена от седемте кандидати за длъжността в момента работи в БНТ – до момента тя бе директор на "Новини и актуални предавания"



Вяра Анкова е новият генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) за следващите три години.
Тя беше избрана с пет гласа от петимата членове на Съвета за електронни медии.

Анкова единствена от седемте кандидати за длъжността в момента работи в БНТ – до момента тя бе директор на "Новини и актуални предавания".

Поемам ангажимент за прозрачност на всички управленски решения в БНТ, като изборът на всички директори ще бъде изключително прозрачен, каза новият Анкова пред журналисти, след като беше избрана на този пост.

Тя уточни, че още не знае кога ще встъпи в длъжност, но добави, че има процедура и това вероятно ще стане в началото на август.

Анкова се определи като "телевизионен мениджър" и каза, че БНТ не може сама да подобри финансовото си състояние, но телевизията може да изготви финансов план за оптимизирането на разходите.

Този план ще дава ясна визия как да привличаме приходи, заяви Анкова.

По думите й тези приходи няма да бъдат само от реклама, но могат да са от европейски проекти, от крос-медиа, имало и други възможности.

Финансовият план ще "мине през анализ на специалисти", добави новият генерален директор на БНТ.

Анкова планира доста реформи в националната телевизия. Според нейната концепция управленската структура на БНТ трябва да бъде хоризонтална, а не вертикална, както досега.

Във връзка с това, когато представи проекта си за бъдещето на телевизията пред СЕМ, тя обеща да поиска оставките на всички мениджъри в телевизията.

Тя планира да заложи на новините и актуалните предавания, както и на онлайн присъствието на БНТ.

По време на конкурса Анкова каза още, че ако бъде избрана за директор, първото предаване, което ще предложи, ще бъде външнополитическо.

Вяра Анкова е родена на 5 февруари 1966 г. Завършва Английската гимназия в София и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски".

През 1991 г. започва работа в БНТ в редакция "Обмен за чужбина".

Дълги години работи като репортер, редактор в БНТ, един от първите водещи е на новините в сутрешния блок "Добро утро" с Александър Авджиев и в съботно-неделния екип на новините.

Специализира журналистика в САЩ, щата Уисконсин, малко след това спечелва конкурс за специализация по журналистика в Си Ен Ен, след това става кореспондент на Си Ен Ен от България в програмата "World report".

Специализира и журналистика в Би Би Си. От 1994 г. е водеща на централната емисия новини "По света и у нас".

След като заминава със семейството си в Гърция, е кореспондент на БНТ в Атина.

От 1 октомври 2004 г. до момента е директор на "Новини и актуални предавания" в телевизията.

Зад кандидатурата й за поста генерален директор застава коалиция "Гражданско участие - устойчиво развитие" от 13 неправителствени организации от страната.

Вяра Анкова е съпруга на бившия президент на ПФК "Левски" Томас Лафчис и е майка на четири деца - Яна, Константин, Хелена Мария и Натали.  http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Вяра Анкова е новият шеф на БНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди