изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:36 EEST
Задържаха старши митничар с 300 долара подкуп    
Ред и сигурност

Старши митнически инспектор от Кюстендил е бил задържан в кабинета си, след като е взел подкуп. 45-годишният Марио Христов е арестуван при съвместна операция на полицията и Софийска градска прокуратура с 300 долара белязани банкноти. Зам.-градският прокурор на София Роман Василев уточни, че митническият служител е следен три-четири дни.



Той е принуждавал човек, закупил от западна държава ударен "Мерцедес", да му даде пари за оформянето на документите на автомобила. При вкарването на автомобила в България, мъжът отишъл да му оправят документите. Митничарят задържал документите на колата под предлог, че записаната в договора за покупко-продажба цена е занижена.Казал, че ще ги оправи срещу сумата от 500 долара. Собственикът на колата обяснил, че няма толкова пари, след което започнало изнудването.

Междувременно изнудваният подал сигнал в регионалното звено за борба с организираната престъпност. Оттам му дали белязаните пари и антимафиотите направили клопка на митничаря.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов изрази притеснение за авторитета на професията митничар, предаде "Фокус". Той коментира, че в последните месеци полицията непрекъснато констатира случаи на пропуснати акцизни стоки през митницата, които след това задържат служителите на МВР. Примери за това имало с вноса на цигари и алкохол.
В началото на юли пък на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово беше проведена операция „Граница” заради случаите на тормоз от страна на корумпирани държавни служители върху пътуващите. DIR.BG
 


Сходни връзки

Задържаха старши митничар с 300 долара подкуп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди