изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:38 EEST
Спасители извадиха телата на четирима удавници    
Новини Екипи на „Гражданска защита” са намерили телата на четирима души, удавили се във водоеми и язовири, съобщи дежурният в дирекцията.

В язовир „Девене”, област Враца е намерено тялото на 14-годишно дете, което се е удавило вчера, посочва "Фокус". Също вчера е открито и тялото на 55-годишен мъж, който се е удавил във водоема на квартал „Кремиковци”. Тялото е предадено на следствените органи.
 
В язовир „Копринка”, Казанлък, е намерено тялото на възрастна жена, която се издирва от три дни. На един от островите на река Арда в община Маджарово вчера мъж е останал блокиран, след като от язовир „Студен кладенец” са изпуснати водите. Екип на „Гражданска защита” е успял да достигне мъжа с лодка и са го прибрали невредим.

Водолазен екип на Гражданска защита в Кърджали е бил изпратен за издирване на удавник във водите на язовир “Черногорово” в община Димитровград. Спасителите са открили и извадили тялото на загиналия.

Издирването на удавеното момче край микроязовир „Средногорци” е подновено днес. През нощта екипи на дирекцията постоянно са наблюдавали реката. Днес ще бъде източена водата от водоема с надеждата на изхода при преливника да открият тялото на момчето.

15-годишният Северин Бозов от маданското село Средногорци се е удавил вчера следобед в река Арда. Директорът на ОДМВР комисар Кирил Хаджихристев обясни, че момчето и негов връстник от Средногорци, са ловили риба в река Арда в района на микро-ВЕЦ по пътя за Рудозем. Разхождайки се във водата, 15-годишният младеж е пропаднал в дупка, образувана след добива на чакъл и баластра.
Къпането в този участък на реката е абсолютно забранено, а самият водоем е неохраняем. В района на ВЕЦ-а има табела, че къпането е забранено, но по поречието на реката такива табели липсват. На същото място през декември 2008 година след катастрофа се удавиха 4 деца от селото.

От "Гражданска защита" предупреждават за по-високо внимание през горещите дни, когато все повече хора отиват да се къпят във водоеми, които не са охраняеми.
Опасност за инциденти има и заради голямата амплитудна разлика между температурата на водата при повърхността и температурата под 80 см., която е повече от 15 градуса. dir.bg

 


Сходни връзки

Спасители извадиха телата на четирима удавници | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Спасители извадиха телата на четирима удавници
Автор: Anonymous да 2010-07-19 @ 09:14 EEST

Язовирите са много опасни за къпане, понеже там има редуване на студени и топли зони вода. Смяната е рязка, и човек може да се схване и да потъне.  Там където има шлюзове въобще не се припарва, защото течението може да стане много бързо от смъртоносен характер.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди