изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:07 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ПГ "КОМЕРС" НЕ СПАЗВА РАЗПИСАНИЕТО СИ    
ОбществоЖители на Добрич, ползващи автобус 304 се жалваха от превозвача, изпълняващ линията

"Това е безобразие. ПГ "Комерс", които се движат по линия 304 правят каквото си искат и не спазват никакво разписание. Стоим двойно и тройно на спирките, а маршрутките нито в делник, нито в почивни дни се движат според разписанието. Още повече, че и разписание липсва на спирката. Няма ли кой да контролира превозвачите и къде е общината? - гневиха се в редакцията наши читатели - Е. Георгиев и С. Михайлова, ползващи редовно линията. Георгиев дори заяви, че има сериозно заболяване и му е абсолютно противопоказно да стои на едно място над половин час, както му се е случило в неделя - чакал на спирката автобус 304 45 минути. В понеделник пък С. Михайлова заяви, че стояла над 20 минути и едва не закъсняла за работа, макар, че по график маршрутката трябва да се движи на 12 минути.
Потърсихме за коментар управителят на ПГ "Комерс". Пред репортер на вестника Георги Николов заяви: "Това не отговаря на истината. Имаме разписание, което стриктно се изпълнява от шофьорите ни. През летия период заради намален пътникопоток за делничните дни сме намалили колите по линията на 4 и те се движат на 12 минути, защото пълната обиколка на маршрута е 48 минути. В събота два микробуса изпълняват линията. В неделя до 11 часа преди обяд се движи 1 кола, защото няма пътници. От 11 ч. до 20 ч. обаче са две колите. Що се отнася до липсата на разписание - непрекъснато лепим, но някой ги разлепя. Дори подозираме, че това се прави от недобронамерени таксиметрови шофьори, които минават по спирките и обират пътниците на цената на билета. В момента правим заснемане и ще предоставим целия материал на компетентните органи, защото трябва да бъде решен проблемът с нелоялната конкуренция от страна на такситата".
Потърсихме и общината, която е възложител и има сключени договори за изпълнение на линиите от схемата за градски транспорт с различните превозвачи, като запитахме правят ли се проверки. "Следим регулярно спазват ли се договорите с общината. При нас също постъпи сигнал за линия 304 и дори в момента извършваме проверка. Досега не сме установили неспазване на разписанието и всичко е според договора. Истината за разписанията е, че превозвачите постоянно разлепят разписанията си, но някой ги къса" - каза специалистът по транспорт в кметството Иван Тонев.
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ПГ "КОМЕРС" НЕ СПАЗВА РАЗПИСАНИЕТО СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди