изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:46 EET
Полицейска операция „Сводниците" по Южното Черноморие    
Ред и сигурностЗадържани са трима, организирали „доставка" на момичета и наркотици по поръчка

София /КРОСС/ В хода на специализирана полицейска операция „Сводниците", проведена под ръководството на Районна прокуратура - Несебър, са установени 11-ма, занимавали се с предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане и разпространяване на наркотични вещества по Южно Черноморие. Четирима са задържани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В период от близо два месеца криминалисти от ОДМВР-Бургас наблюдавали групата, в която участвали 29-годишният Ж.П. от Бургас /криминално проявен, осъждан и изтърпял ефективно лишаване от свобода за палежи, освободен предсрочно за добро поведение/ и 35-годишният В.Е. от Бургас. Установено е, че двамата са били сводници за две момичета - едното /21 г./от Ямбол, обявено за общо държавно издирване, а второто - непълнолетно /17 г./ от Бургас. Двете били вкарани в схема за предоставяне на сексуални услуги и продажба на наркотици, действала по поръчка на територията на цялото Южно Черноморие. Момичетата са обслужвали клиенти по заявка не само в Слънчев бряг, а и в Лозенец, Китен, Приморско, Созопол, Свети Влас, „Елените" и на други места.

Схемата действала по следния начин: Ж.П. и В.Е.разпространили т.нар. „служебен телефон" чрез визитки между таксиметровите водачи, хотелските рецепции и ресторантьорите в Слънчев бряг и другите курортни селища, като в случай на интерес от страна на туристи, предоставяли момичетата или наркотични вещества. Двете момичета обитавали хотелски стаи в Слънчев бряг, които често / на всеки 3-4 дни/ сменяли по нареждане на шефа на организацията Ж.П. „Съдружникът" му В.Е. транспортирал момичетата с автомобил до мястото на заявката и след сеанса, ги отвеждал на нов клиент или обратно в хотела им. След това отчитал заработените пари на Ж.П. До момента е доказано присъствието на момичетата в 10 хотелски комплекса на територията на Слънчев бряг и Несебър.

Бизнесът започнал да се разширява, поради което Ж.П. потърсил и други момичета, като склонил още три ученички от Бургас /сред които непълнолетна на 17г./ да работят за него срещу заплащане. Той смятал, че с обновяването на „каталога" на предлаганите момичета ще може да се отърве от издирваната 21-годишна ямболийка, която през последните седмици правила множество опити да избяга. 29-годишният сводник я държал принудително, със заплахи и побои.

Сводниците Ж.П. и В.Е. заработвали добре, като тарифите за българи и чужденци били различни - за час момичето вземало за българи 150 лв., а за чужденци 250 лв., а за 6 часа българите плащали 500 лв., а чужденците 900 лв.
Трите бургазлийки, които трябвало да попълнят редиците на „работещите момичета" в курортния комплекс, заедно с багажа си пристигнали в Слънчев бряг в петък. Това дало и началото на операцията за задържане на двамата сводници и за пресичане на дейността им за разпространяване на наркотични вещества и предоставяне на секс услуги срещу заплащане. Пред хотелски комплекс в Слънчев бряг - запад криминалисти установили трите момичета, които вече били подготвени за настаняване там. Издирваното 21-годишно момиче и непълнолетната бургазлийка, работещи от началото на май за Ж.П. са установени на път към пореден клиент. Сводниците Ж.П. и В.Е. са задържани минути по-рано в центъра на курорта. Задържан е и 30-годишният А.Р. от Сливен, приятел на Ж.П., който пренасял част от наркотиците. Към момента са намерени и иззети 8 пакетчета амфатемини /около 80 гр./ и 2 торбички с марихуана /около 400 гр./.

Извършени са поредица обиски и претърсвания на автомобили, частни домове, хотелски стаи и лица. Намерени са вещи и предмети, свързани с престъпната дейност. Установени са момичета, проституирали за Ж.П. в периода декември 2009 год. - април 2010 год. Открити са много СИМ-карти, които Ж.П. насилствено регистрирал на името на обявеното за издирване 21-годишно момиче. Открити са и бележници, в които надлежно са описвани приходите и разходите по развиваната дейност.
Петте момичета са разпитани пред съдия като свидетели, а Ж.П. и В.Е. са с наложена мярка за неотклонение 72 часа. А.Р., след 24 часовото полицейско задържане е освободен, като предстои образуването на отделно досъдебно производство за пренасяне на наркотични вещества.
 


Сходни връзки

Полицейска операция „Сводниците" по Южното Черноморие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди