изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:27 EEST
Лидер на ГЕРБ хвърли оставка, не иска да е от “милитаризирана структура"    
Политика "Присъствах на поредния фарс, именуван звучно областно събрание на партия ГЕРБ. Видях хора, които продължават да възхваляват един несъмнено напълно компрометиран и скандално провалил се функционер, и хора, които възторжено и бурно го аплодират.

Видях хора, които още не са разбрали, че ГЕРБ се състои само от няколко души, които се наричат ръководство. Видях хора, които са се превърнали в завършени конформисти от страх да не загубят своите постове и облаги. Видях хора, които безапелационно налагат своите решения, и хора, които примирено и безропотно ги приемат.

Видях хора, които са членове на една демократична партия, но са третирани като симпатизанти. Видях хора, които са щамповани с израз на очакване да попаднат в кръга на богоизбраните".

Това се чете в отворено писмо до медиите на бившия ръководител на ГЕРБ в софийския район Красно Село Петър Хранков.

Той е кръстил позицията си “Сбогом, ГЕРБ!” и в нея остро критикува случващото се в управляващата партия, наричайки я “милитаризирана структура от послушници, надяващи се единствено на благоволението на висшестоящите“.

“Видях диктат и си спомних за едно отминало време, отговарящо на тази характеристика. Времето, когато се наложи да напусна България поради вроденото си свободомислие.

Не видях равнопоставеност и демократичност. Не видях далновидност и благоразумие. Не видях надежда. Не видях бъдеще. Не видях разум“, се чете в писмото на Петър Хранков.

Той допълва, че категорично оттегля подкрепата си „от способността на тази партия да изповядва и отстоява истинските демократични принципи“.

"Съвестта ми не ми позволява да нося отговорността за неминуемите негативни последствия в близко бъдеще. Освобождавам поста на ръководител и се отказвам от членството си в тази подчинителна унизителност", категоричен е Хранков. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Лидер на ГЕРБ хвърли оставка, не иска да е от “милитаризирана структура" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди