изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:01 EEST
Колите на депутатите глътнали 700 бона    
Парламент Близо 700 000 лева са профукали депутатите за бензин за една година. Това сочи справка, направена за "Стандарт" по Закона за достъп до обществената информация. Тя обхваща периода 14.07.2009 г. - 31.05.2010 г. 699 029 лева са глътнали личните автомобили на народните избраници при пътуването им из страната. Тези пари са им били възстановени от бюджета на парламента. Отделно депутатите се возят на парламентарни лимузини, но когато няма свободни, са принудени да яхнат личните си.

52 човека пък не са си поискали парите обратно, въпреки че са ходили по работа със собствените си автомобили. Те са предимно гербери, които още в началото на 41-вото народно събрание се зарекоха, че ще пътуват до избирателните си райони само за собствена сметка.

Сред тях е и самата шефка на парламента Цецка Цачева, която се оказва, че е пътувала със своя кола. В това число влизат сегашният шеф на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, депутатът Лъчезар Иванов, червеният Румен Овчаров, соцлидерът Сергей Станишев и шефът на РЗС Яне Янев.

В тази бройка на хора, пътували за лична сметка, влизат и няколко министри. Преди да заемат важните кресла, те бяха депутати - Мирослав Найденов и Цветан Цветанов. Командирът и Каката също са се возили понякога с лични превозни средства.

384 432 лева пък са отишли за задгранични воаяжи на депутатите, сочи още справката, изготвена от парламента. От администрацията мълчат кой е с най-много навъртени километри в странство, тъй като не били задължени да водят статистика.

Самолетните билети на народните избраници пък са излезли на бюджета 44 558 лева. Всеки депутат съгласно правилника на Народното събрание има право на безплатни самолетни билети.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Колите на депутатите глътнали 700 бона | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Колите на депутатите глътнали 700 бона
Автор: Anonymous да 2010-11-09 @ 18:23 EET
по големи лапачи и от шейховете бетия са

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди