изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:21 EEST
ГЕРБ са няколко души, които се наричат ръководство    
Политика ГЕРБ се състои само от няколко души, които се наричат ръководство, заяви пред БНР в понеделник Петър Хранков, бивш председател на структурата на ГЕРБ в столичния район "Красно село". Преди няколко дни той напусна не само председателския пост, но партия и ГЕРБ, в резултат на разместването на пластовете в софийската организация. Нейният лидер Лъчезар Иванов бе принуден да подаде оставка не само от партийната длъжност, но и от зам.-председателския пост на Народното събранието и от шефското място в комисията по здравеопазване, след публичен скандал с намесата му в полза на загазил митничар.

Начело на ГЕРБ – София бе избран Андрей Иванов, който е председател на Столичния общински съвет (СОС).

"Познавам достатъчно добре ГЕРБ и в София, и извън София. Навсякъде имаме един и същ проблем - че ръководството е до такава степен откъснато, капсуловало се е вътрешно, взема решенията си в една доста странна йерархия, командна йерархия, че липсата на всякакъв диалог отдолу нагоре и чуваемост е може би най-големият проблем на ГЕРБ", коментира Хранков. Така той обясни отвореното писмо, с което мотивира оттеглянето си от ГЕРБ.

Според него само от местната организация в "Красно село" има внесени над 20 писма - запитвания, молби за срещи, излагания на проблеми, желание да се вземе бързо някакво решение, предложения за по-добра работа.

"На нито едно от тях в последните две години не е получен отговор. Ако се опитате да намерите някого, просто няма как да стане. Минавате по една ... стълба, която не води до никъде", твърди той.

"Това е командно управление от минал тип, което по никакъв начин не може да се нарече демократично", каза още бившият лидер на ГЕРБ - "Красно село".

Той потвърди, че управляващата партия е съставена от хора, които са готови да изпълняват всякакви нареждания и да заемат всякакви позиции само и само да се доберат до някой пост.

"По стария принцип, когато се окаже, че от предизборните заявки не са изпълнени особено много поради каквито и да било причини, остават обикновено хората, които тенденциозно влизат в една партия, за да получат политическа подкрепа на професионални стремежи", посочи Хранков.

"Сблъсъците с тази реалност, която се нарича партиен живот, много ме обезвериха и аз не виждам никакъв начин при сегашната структура на партията, ако няма коренна промяна на устава и на огромна част от членовете на ръководството, които са се вкопчили във властта и я използват не само за партийни неща, нещата се изкривяват и стават такива, каквито са много познати в България", заяви още вече бившият партиен кадър.

"Не искам да коментирам отвореното писмо на г-н Хранков, тъй като няма никаква логика да се опитвам да коментирам една поредица от лозунги, в които няма нито един аргумент", отговори на свой ред Андрей Иванов, координатор на градската структура на ГЕРБ - София.

"Членството или не в една политическа партия е въпрос на личен избор и също така когато човек е член на една политическа партия, станал, разбира се, доброволно и по убеждение, е въпрос на негов личен избор дали да продължава или не", каза той.

Според Иванов става дума за частен случай на човек, който вероятно е очаквал да израсте в партийната йерархия и е останал недоволен, когато очакванията му са се разминали с действителността.

Иванов посочи още, че Хранков е бил поставен на позицията, която е заемал, от същото това ръководство, което в момента критикува, и което като делегат на изборно събрание вероятно е подкрепил, при това съвсем наскоро. "Няма как да не е гласувал и устава, по който се развива и работи политическа партия ГЕРБ", посочи координаторът на градската структура на ГЕРБ. Според него на събранието за избор на ръководство не е имало гласували "против".

"Така че много е лесно всъщност от позицията на един разочарован човек да се критикува по този начин едно ръководство, което обаче в продължение на много години вече е доказало себе си.

Все пак ние говорим за едно ръководство, което е спечелило 5 последователни избора в тази държава, продължи Иванов.

Според него става дума за един прецедент, а не за поредица от случаи на напускане на ГЕРБ.

http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

ГЕРБ са няколко души, които се наричат ръководство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди