изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:46 EEST
Пловдивският кмет и шефът на ОФД плачат и гладуват за операта    
Култура Започвам гладна стачка, ако преговорите с министър Рашидов за бъдещето на Пловдивската опера не завършат благоприятно за нея. Това заяви кметът Славчо Атанасов на среща с общественици от града под тепетата за съдбата на културната институция.

Кметът току-що ме изпревари, аз също започвам гладна стачка, каза директорът на Оперно филхармонично дружество-Пловдив Калуди Калудов. „При произнасянето на думите не забравяйте, че не сме се събрали на погребение, а на борба, маестрото не издържа и се разплака. Просълзи се и кметът Атанасов".

Събралите се над 350 души в Концертна зала категорично се обявиха против закриването на операта. Сред тях бяха представители на Пловдивската митрополия, местният обществен посредник Юлия Юрдекова, зам.-кметът по културата Петя Гогова, целият творчески състав на ОФД-Пловдив, председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев и шефът на Бизнес експертния съвет Димитър Язов.

Кметът завърши с думите: „Не спирайте да репетирате 7-ма симфония на Шостакович - най-вероятно ще я изпълним пред сградата на Министерски съвет".

Над 10 000 души са се включили в протестната подписка в защита на Пловдската опера.

http://www.dariknews.bg

 


Сходни връзки

Пловдивският кмет и шефът на ОФД плачат и гладуват за операта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди