изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:25 EET
ДАНС дава на прокурор 4-ма депутати от РЗС    
Ред и сигурност

Ръководството на Държавна агенция „Национална сигурност” ще сезира прокуратурата във връзка с изявления на четирима независими депутати от РЗС. Това са Емил Василев, Тодор Великов, Георги Терзийски и Кристияна Петрова, се казва в официално съобщение до медиите от ДАНС.



Оттам уточняват, че ще предоставят на държавното обвинение документи, с които да докажат несъстоятелността на твърденията на народните представители.

Четиримата обявиха вчера на пресконференция, че в ДАНС се краде, има шуробаджанащина при назначенията, алкохолни запои, а шефът на дирекция "Човешки ресурси” – Аврам Иванов, назначава служителки, които експлоатира сексуално. Условието било кандидатките да преспиват с него, като условие за разглеждането на документите им, предаде БГНЕС.
Емил Висилев разказа, че в партията имат сигнали как през април тази година, след пиянски запой в сградата на ДАНС, който започнал в работно време и продължил до късно през нощта, Иванов паднал по стълбите, спукал черепа си и лежал в болница 20 дни.

Депутатите, членуващи в РЗС, разказаха още как бившият шофьор на зам.-шефа на агенцията Иван Драшков – Румен Панайотов, е назначен в ДАНС като агент, там работели и съпругата му и баджанакът му Митко Михайлов. Имало и две близначки, които оглавяват дирекции, а също и двама братя, въпреки че според закона това било забранено. 

От РЗС съобщиха, че агентите в ДАНС взимат между 2000 и 5000 лева заплата. Заплатата на шефа на агенцията Цветлин Йовчев например била 4900 лв, а тази на Драшков дори е по-голяма, тъй като той е пенсиониран и вземал още 700 лева пенсия.

По този повод днес от агенцията заявиха, че ще насърчат всички лично засегнати да потърсят правата си по съдебен ред. Ще бъде сезиран и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. 
В писмото до медиите се казва още, че в ДАНС кадровата политика се извършва при спазване на законовите разпоредби и вътрешноведомствените нормативни актове. Въведен е механизъм, при който никой да не може да взима и изпълнява еднолично решения, включително и председателят на агенцията.
При проучване на кандидатите за работа в ДАНС се проверяват техните интелектуални, личностни и физически качества. Подлежи на проверка и тяхната медицинска и психологическа годност. Системата за подбор е заимствана от най-добрите практики в сродните партньорски служби, уверяват от ДАНС.

От създаването на агенцията в дирекция „Човешки ресурси” не са постъпвали декларации, че съществуват йерархични връзки между държавните служители. Проверки за финансовото състояние и подбора на човешките ресурси са извършвани и от парламентарната Комисия за контрол на ДАНС и Сметната палата, които са показали, че зоканът не е нарушен.

Ръководството на ДАНС застава зад своите служители с убеденост, че в агенцията работят почтени, честни и отдадени на работата си служители, завършва официалното изявление.

Вчера пред Нова теливизия вицепремиерът Цветан Цветанов заяви, че не е получавал никаква подобна информация за агенцията. DIR.BG

РЗС разкри роднински назначения в ДАНС

 


Сходни връзки

ДАНС дава на прокурор 4-ма депутати от РЗС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди