изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:49 EEST
БАЛЧИК ПОСРЕЩА СВЕТОВНИЯ ПРОБЕГ НА ХАРМОНИЯТА    
НовиниЩафетата на Световния пробег на хармонията ще премине през Балчик утре, съобщава електронното издание Балчик инфо.


 Около 10.30ч. в центъра на града се очаква да пристигнат спортистите от международната инициатива, които ще връчат факела на кмета Николай Ангелов. Участниците в пробега пренасят огъня и идеите за хармония и единство между хората през над 100 държави от всички континенти на планетата.
Световния пробег на хармонията всъщност е щафета, в която група бегачи от различни страни пренася горящ факел - символ на стремежа към единна планета. Маршрутът на пробега преминава през над 100 страни на света, като инициативата няма за цел набирането на средства, или пропагандиране на политически идеи. Световния пробег на хармонията е основан през 1987 година от Шри Чинмой, който вярва, че спортът е мощно средство за постигане на хармония на земята. По време на различните бягания факелът е бил носен от личности, като Мохамед Али, Майка Тереза, Нелсън Мандела, Михаил Горбачов и Карл Люис.
Тази година Световния пробег на хармонията стартира през месец февруари в ирландската столица Дъблин. Маршрутът преминава през 49 европейски държави, една от които България. Крайната спирка на грандиозното бягане е руската столица Москва. Групата трябва да пристигне там на на 27-ми септември, като общата дължина на пробяганите километри в Европа е 24 000.
В групата бегачи, която ще пристигне в Балчик, има хора от Австрия, САЩ, Франция, Сърбия, Унгария, Литва, Холандия, Украйна и България. 
 


Сходни връзки

БАЛЧИК ПОСРЕЩА СВЕТОВНИЯ ПРОБЕГ НА ХАРМОНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди