изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:23 EEST
БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ С МОБИЛЕН МАМОГРАФ В ШАБЛА    
НовиниДо 27 юли мобилният мамограф, с който се извършват безплатни прегледи е на територията на община Шабла, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Оттам припомнят, че по определен график до края на септември, прегледи ще се проведат във всички общини, като идеята е да се стигне до най- отдалечените места в областта с концентрация на ромско население. След края на септември, апаратът ще се върне в Добрич и ще се предостави  възможност от услугата да се възползват и здравно осигурени лица.
В хода на кампанията в рамките на 10 дни в община Добричка от предоставената възможност за мамографски прегледи са се възползвали над 200 жени, добавят от администрацията. Безплатната здравна услуга е в изпълнение на проект по програма ФАР и на територията на областта се извършва със съдействието на областния управител Желязко Желязков.         
Отново припомнят и графика от областна администрация за всички желаещи да се възползват от възможността за безплатни прегледи - Община Шабла - от 21 юли до 27 юли; Община Каварна - от 28 юли до 6 август; Община Балчик - от 9 август до 20 август; Община Тервел - от 23 август до 3 септемвр; Община Крушари - от 6 до 10 септември; Община Генерал Тошево - от 13 септември до 24 септември.
 


Сходни връзки

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ С МОБИЛЕН МАМОГРАФ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди