изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-08 @ 21:25 EEST
НАП ИЗДАВА РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА НЕОТЛОЖНИ ПЛАЩАНИЯ    
НовиниРазрешението за неотложни плащания представлява споразумение между държавата и длъжника за начина на погасяване на неговите дългове към хазната, пояснава на сайта си Националната агенция по приходите.

Всички дружества, които изпитват временни затруднения да платят задълженията си, могат да поискат издаване на такова разрешение. Документът позволява част от постъпващите по запорираната сметка на длъжника суми да останат на негово разположение, за да се разплати със своите контрагенти. Най- често между 10 и 20 % от всички постъпления по банковата сметка на дружеството в затруднение отиват за погасяване на данъчни или осигурителните дългове, а останалите пари се използват за основната дейност на фирмата. За да се получи подобно разрешение се изисква фирмата да представи доказателства, че средствата, които иска са по действителни договори, свързани с основната й дейност и забавянето или неплащането им може да доведе до тежки последици за бизнеса й. Тогава публичните изпълнители на НАП издават разпореждане за разрешение за неотложни плащания. В документа се посочва конкретния вид плащане, за което се отнася, срокът, в който може да се извърши и сумата, която остава запорирана. Обикновено разпорежданията за разрешенията за неотложно плащане се издават в рамките на 7 дни, а срокът им е от един до три месеца, като е възможно след изтичането на този срок да бъде издадено ново разрешение.  Всички, които провяват интерес към издаването на разрешение за неотложно плащане или сключването на споразумение с НАП за плащане на части фирмите могат да получат повече информация на телефон 0700 18 700 или от публичните изпълнители във всяка териториална дирекция на НАП.
Статистиката на приходната агенция показва, че за 2009 г. са издадени над два пъти повече разрешения за неотложно плащане в сравнение с 2008 г. От възможността през м.г. са се възползвали 2815 фирми в цялата страна със запорирани банкови сметки, докато през 2008 г. броят им е бил 1284 дружества, заявяват от НАП. В резултат на това в хазната през 2009 г. са постъпили 64.6 млн. лв. просрочени задължения, което е със 133 % повече от средствата, които са влезли в бюджета през 2008 г. след получаване на разрешение за неотложни плащания.
 


Сходни връзки

НАП ИЗДАВА РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА НЕОТЛОЖНИ ПЛАЩАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди