изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:06 EEST
ЛЕТНИТЕ НИ КУРОРТИ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ В СРЕДАТА НА СЕЗОНА    
НовиниАлбена е сред най-посещаваните курорти това лято, отчитат от Българската туристическа камара


Хотелите в големите летни курорти към средата на юли са почти пълни, каза за Investor.bg председателят на Българската туристическа камара Цветан Тончев. По-малката запълняемост в началото на юни вече е преодоляна, допълни той. Към момента най-посещавани са „Албена”, „Слънчев бряг“ и „Златни пясъци“. Там средно заетостта на хотелите е около 80%, а при някои хотели – над 90%. Тончев уточни, че, доколкото може да се прецени в средата на сезона, общият брой на туристите от началото на лятото досега е приблизително колкото за същия период на миналата година. Като цяло цените на нощувките и на туристическите пакети спрямо миналата година са паднали средно с 10-15%.
Засега като най-търсени за почивка на море от българите се очертават „пакетите“ за 3 и 5 дни с включени освен нощувка, закуска и вечеря, следвани от тези с три хранения. Чужденците също предпочитат туристическите пакети, но за по-дълъг период – от 10 дни.
Същевременно туроператори и хотелиери се стремят да компенсират спада на цените на туристическите пакети с предлагане на допълнителни услуги или атракции като екскурзии, културно-исторически туризъм, спа-процедури и др.
 


Сходни връзки

ЛЕТНИТЕ НИ КУРОРТИ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ В СРЕДАТА НА СЕЗОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди