изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:17 EET
ДЕНЯТ НА ДОБРИЧ – ПРАЗНИЧЕН И НЕПРИСЪСТВЕН    
НовиниПредложение за обявяване еднократно на 25 септември 2010 г. за празничен и неприсъствен ден на територията на община Добрич, която тогава отбелязва празника си, ще внесе на предстоящото заседание на Общинския съвет кметът Детелина Николова.

След подписване на Ньойския мирен договор Южна Добруджа (и град Добрич) е в границите на Румъния. Борбата срещу румънската окупация продължава до 1940 г., когато е подписана Крайовската спогодба и Южна Добруджа е върната на България.
На 25 септември 1940 г. българската армия влиза в Добрич. На тази дата се чества Денят на град Добрич. Като празник на града 25 септември се чества от 1990 година, когато официално е отбелязана 50-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа и с Указ № 87 от 19.09.1990 г. на президента на Република България бе възстановено старото име на града – Добрич, посочва кметът в докладната си записка. Тя допълва, че с писмо областният управител е дал положително становище за обявяване на 25 септември 2010 г. за празничен и неприсъствен на територията на община Добрич
Поради значимостта на датата 25 септември за жителите на Добрич и с цел осигуряване на възможност за тържествено отбелязване на празника, кметът предлага Общинският съвет да обяви еднократно 25 септември 2010 г. /събота/ за празничен и неприсъствен ден на територията на Община град Добрич. Решението предстои да бъде взето на сесията на 30 юли.
 


Сходни връзки

ДЕНЯТ НА ДОБРИЧ – ПРАЗНИЧЕН И НЕПРИСЪСТВЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди