изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:05 EEST
Арестуваният данъчен е братовчед на Емил и Петър Стоянови    
НовиниАрестуваният служител на НАП-Пловдив, който е съветвал групата Всичко коз как да прави далавери с ДДС и пране на пари, е братовчед на експрезидента Петър Стоянов и на евродепутата от ГЕРБ Емил Стоянов, научи Bnews от източници в Пловдив.

Арестуваният данъчен Рашко Стоянов е популярна фигура в Града под тепетата.

Около него отдавна витаят слухове за корупция и тъмни дела. Понижаван е в длъжност в структурата на НАП неколкократно. Рашко Стоянов винаги е парадирал с връзките си във властта, разказват хора от Пловдив. Той е познат и сред футболните среди в града, защото през последните месеци се е пробвал да си издейства лидерски позиции във възродения футболен клуб "Ботев".

Заради връзките си с различни властови кръгове Рашко Стоянов бил категоричен, че него не могат да го пипнат.

Явно обаче роднинството му с експрезидента Петър Стоянов и настоящия евродепутат от ГЕРБ Емил Стоянов няма да му спасят кожата. Според запознати родството е изключително близко, като Рашко Стоянов живеел в една и съща къща с тази на родителите на Петър Стоянов.

Петър и Емил Стоянови не бяха открити за коментар, тъй като телефоните им бяха изключени. Очаквано, няма връзка и с телефона на Рашко Стоянов. Източници от НАП обаче също потвърдиха, че именно той е задържаният данъчен от Пловдив.

Рашко Стоянов бе задържан при полицейска акция на МВР - Всичко коз, която удари мощна група за данъчни измами и пране на пари.

Общо арестуваните са 10 души, между които и 47-годишният организатор на групата от Варна - бизнесменът и яхтмен Венко Кръстев.

Групата практикувала две познати в Европа данъчни схеми, при които се използват фирми „бушони" и фирми „липсващи търговци". При първия случай посредством пълномощници се декларират несъществуващи покупки от реални фирми. Втората схема била с използване на фалшиви документи при доставки в рамките на ЕС и вътреобщностни придобивки, предимно на строителни железа и скрап - чрез чуждестранни дружества в Румъния и Унгария, регистрирани на името на български граждани с цел неплащането на данъци в особено големи размери. В случаите, когато от НАП се намесвали, действащите към съответния момент фирми били фиктивно продавани на осъждани, бедни, неграмотни граждани, които нямали отношение и не разбирали за какво става дума.

Рашко Стоянов от НАП-Пловдив и още един данъчен от Русе предупреждавали групата Всичко коз за предстоящи проверки и ревизии, като предоставяли „професионални" съвети.

От НАП съобщиха, че групата е ощетила държавния бюджет за последните 2 години с около 250 млн. лева. Предварително разследване на НАП и МВР, започнало още през октомври миналата година, е разкрило съучастие на инспекторите в схеми за източване на ДДС. Злоупотребите  основно са свързани с намаляване на дължимия данък върху добавената стойност и с източване на суми от бюджета. Основните злоупотреби са правени със строителна арматура, скрап, хранителни стоки и компютри.

До момента акцията се развива на територията на София, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново, Трявна и Бургас, като са проверени 28 адреса.

Разследването е за организирана престъпна група за пране на пари и данъчни измами в особено големи размери.

http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Арестуваният данъчен е братовчед на Емил и Петър Стоянови | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди