изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-06-21 @ 16:27 EEST
ОТКРИТО ПИСМО НА КМЕТА НА ОБЩИНА ГР. ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА    
Новини Като кмет на Добрич заявявам пред всички, пред гражданите на Добрич, които са ми гласували доверие, че така, както се заклех при встъпването ми в длъжност, във всички мои действия се ръководя единствено и само от Конституцията и законите на Република България. Познавате ме като принципен и открит човек, който не се поддава на интереси, на натиск и няма да допусна и не съм допускала нарушения, визирани на брифинг на Върховна Административна Прокуратура. Няма да позволя по такъв начин да се злоупотребява с името ми и с името на Община Добрич, която ръководя от 2003 година.

Община град Добрич

 

 

ОТКРИТО ПИСМО

 

От Кмета на Община град Добрич

Детелина Николова

22. 06. 2010 г.

 

 

 

Като кмет на Добрич заявявам пред всички, пред гражданите на Добрич, които са ми гласували доверие, че така, както се заклех при встъпването ми в длъжност, във всички мои действия се ръководя единствено и само от Конституцията и законите на Република България. Познавате ме като принципен и открит човек, който не се поддава на интереси, на натиск и няма да допусна и не съм допускала нарушения, визирани на брифинг на Върховна Административна Прокуратура. Няма да позволя по такъв начин да се злоупотребява с името ми и с името на Община Добрич, която ръководя от 2003 година.

Уважавам българските институции и считам, че държавността се крепи на тях и  затова всички трябва да заслужим доверието, да го градим и да го отстояваме. Именно заради това категорично не мога да приема публично да бъда обвинявана в престъпна дейност като се огласяват междинни резултати от неприключила проверка, както се твърди от говорителя на Окръжна Прокуратура Добрич на пресконференция на 21 юли. Община Добрич от 2003 година, откакто съм кмет е проверявана непрекъснато и многократно от всички държавни институции с контролни функции, включително и прокуратура и не са констатирани данни за престъпни действия.  

Все още вярвам в българското законодателство. В кодекса за етично поведение на българските магистрати на Висшия съдебен съвет, който е задължителен и по отношение на Прокуратурата, е въведена разпоредба, че магистратите нямат право да изразяват публично предварително становище по конкретни преписки и дела. В противен случай би бил нарушен основният принцип на конфеденциалност, заложен в кодекса. Оповестените междинни резултати от Върховна Административна Прокуратура създават предпоставки за компрометирането ми в национален мащаб, за уронване престижа на Община Добрич, както и на личното ми достойнство. Ще изчакам търпеливо резултатите от проверката и вярвам, че така, както Върховна Административна Прокуратура обяви междинните резултати публично, ще обяви и окончателните резултати. Като кмет на Община Добрич от 2003 година ще продължа да работя, както и досега открито, честно и безпристрастно, в интерес на хората на Добрич.    

 

 

 

Детелина Николова

Кмет на Община град Добрич     

 

ПРОКУРАТУРАТА ЗАПОЧВА ПОВТОРНА ПРОВЕРКА ПО ЗАКОНА ЗА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ

 


Сходни връзки

ОТКРИТО ПИСМО НА КМЕТА НА ОБЩИНА ГР. ДОБРИЧ ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди