изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:33 EET
Цветан Цветанов защити Йордан Лечков и Десислава Танева от критики    
Политика Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов определи като неоснователни критиките към депутата Десислава Танева и кмета на Сливен Йордан Лечков, съобщи "Фокус". Цветанов е на посещение в Сливен за откриването на новия офис на политическа партия ГЕРБ. С него са депутатката Десислава Танева, кметът на Сливен Йордан Лечков, областният управител Марин Кавръков, директорът на ОД на МВР – Сливен, комисар Чавдар Божурски и началникът на РУ на МВР Сливен Неделчо Неделчев.

Съвсем неоснователни бяха критиките към Десислава Танева, които бяха отправени от опозиционните партии. Критиките, насочени за прокарването на лобистки закони, са съвсем неоснователни, защото Десислава Танева е човек, който отговорно върши своята работа, обясни Цветанов.

По думите му това може да се каже и за кмета на Сливен Йордан Лечков, "който от години се опитва да направи Сливен европейски град с проекта за водния цикъл". Този процес, който се води срещу кмета Йордан Лечков, е към отшумяване, заяви още Цветанов и продължи: "Изненадан съм от политическите адвокати, които има така нареченият Радото от Сливен. Изненадан съм и от действията на Иван Костов, който в последните седмици развежда Радото из цяла София. Йордан Лечков е личност, която уважавам изключително много и постиженията му в областта на спорта преди и сега като кмет могат само да бъдат за пример.

Цветанов обясни, че правителството много внимателно наблюдава този процес и случващото се в Сливен и изрази надежда процедурите в съда бързо да бъдат решени.

В края на юни Апелативният съд в Бургас възстанови Йордан Лечков като кмет на Сливен, след като той беше отстранен от поста си в средата на април по искане на окръжната прокуратура. Срещу него бяха повдигнати седем обвинения - за злоупотреба със служебно положение, нецелево разходване на бюджетни средства и съставяне на официален документ с невярно съдържание. Отстраняването му от поста предизвика криза в управлението на града, след като бяха прекратени правомощията на председателя на общинския съвет, а това решение от своя страна беше атакувано в съда.

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Цветан Цветанов защити Йордан Лечков и Десислава Танева от критики | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди