изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:55 EEST
20 арестувани при уникална операция ”Килъри”    
Ред и сигурност

Нова спецоперация под кодово име "Килърите" провежда МВР в шест града в страната. Задържани са 20 души и са проверени над 30 адреса. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".



Акцията има за цел разбиването на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност. Задържаните са от всички нива, т.е. поръчители, посредници и изпълнители. Към момента са проверени над 30 адреса.

Арести и престърсвания са извършени в столичния квартал "Гоце Делчев", в Червен бряг, Созопол, Китен, Варна и Самоков. На един от адресите в София е оказана съпротива и след предприетите мерки от страна на антимафиотите е открит автомат „Калашников”.
По БНР Цветан Цветанов обясни, че благодарение на бързите действия на полицията е предотвратено евентуално използване на автомата.
Той обяви, че може би за първи път в България се залавя цялата група.

Директорът на СДВР Валери Йорданов допълни, че в София са задържани двама души. Когато приключи първия етап на операцията по отношение на задържанията и обиските, тогава ще има повече информация за задържаните, уточни Йорданов.

Операцията се провежда съвместно от МВР, ДАНС, ГДБОП, „Криминална полиция”, Областните дирекции на полицията в София, София-град, Плевен, Варна и Бургас под ръководството на Софийска градска прокуратура.
Всичко за операцията и за задържаните Цветанов обеща да разкрие утре.

"Алпинисти"
Междувременно директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново комисар Живко Коцев съобщи, че при акция "Алпинисти" са арестувани двама души, извършители на 17 кражби в Горна Оряховица.
В ареста са 23-годишният Г. М. и 28-годишният К. А.
Кражбите са извършвани чрез влизане в жилища на първите етажи през балконски врати и тераси. Престъпленията са извършени в рамките на два месеца на територията на Горна Оряховица. Открити са сребърни и златни накити, както и моблилни телефони, предмите на престъпленията. Мъжете са криминално проявени, многократно регистрирани за кражби.
По-младият има и присъда – 4 месеца лишаване от свобода за кражба чрез използване на технически средства. Задържаните са направили пълни самопризнания.  dir.bg
 


Сходни връзки

20 арестувани при уникална операция ”Килъри” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди