изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:04 EET
Цветанов потвърди, че „Килърите” убили Юри Галев    
Ред и сигурност

Убийството на Юри Галев е дело на задържане при операция „Килърите", а това е и най-бързо разкритото поръчково убийство за последните години.



Това разкри в предаването „Седмицата" на Дарик вътрешният министър Цветан Цветанов. „Бяхме се концентрирали по определеното убийство на Юри Галев, с екипната работа, която бе създадена всичко се анализираше, имаме и оперативна информация и за други убийства, имаме и конкретна информация за убийство", обясни той.

Министърът обаче не пожела да разкрие повече подробности преди предвидената за 12.00 ч. пресконференция. Още вчера беше обявено, че днес по обед Цветанов и Бойко Борисов ще обявят детайли около полицейската операция от вчера. Вътрешният министър обяви, че всички лица, съпричастни към тази група, ще бъдат изнесени на пресконференцията. Той уточни още, че същите са отговорни за убийствата и на други лица от прехода. Все още обаче се установява колко струва да бъде поръчано убийство в България, уточни пред Дарик министърът. Той не отговори и колко групи за убийства, действат в страната.

При операция "Килърите" полицията арестува общо 20 души, сред които и председателят на Българската федерация по сумо Петър Стоянов-Вожда. Както често се случва при задържаните лица и Стоянов е получил хипертонична криза и в момента е в болница, каза Цветанов. „В много от случаите съпричастността на всичко, което се е случило, допринася с голямата си част от хората, които започват да свидетелстват и да ни подпомагат с разследването", сподели още той.

По думите на Цветан Цветанов вчерашната акция е доказателство за нивото на екипна работа, което са достигнали МВР и прокуратурата. Според него с тази операция службите показали, че са достигнали заложеното преди година намерение за екипна помощ. „Колегите свършиха прекрасна работа, удовлетворен съм, че има екипна работа между директорите и дирекциите в министерството и в ДАНС и с наблюдението на прокуратурата смятам, че сме постигнали това, което заложихме в работата за последната една година", обясни той.

Цветанов заяви още, че делото срещу „Килърите" е идеална възможност за специализираните съдилища, чието създаване се обсъжда в последните месеци. „Ако имахме специализиран съд и той поеме до края нещата, ние ще гарантираме, че всички възможни свидетели по един такъв процес, ще могат да бъдат съхранени, запазени живи. Това, което се предвижда в законодателството - третата инстанция да бъде Върховният касационен съд, от това абсолютно отпада възможността за притеснения", заяви Цветанов.

Той обясни, че срещу подобни престъпни групи полицията никога не може да разполага със 100% доказателства срещу дадена престъпна група. И е важно как ще се свърши оперативната работа, за да може да се обхване и периферията от подобна организация. „Никога не разполагаш 100% с доказателствата, а си над минимума, който е необходим, за да прибегнеш към такава операция. Всяка една операция и всичко, което сме правили праз последните месеци е с такъв акцент", заяви Цветанов.
dir.bg
 


Сходни връзки

Цветанов потвърди, че „Килърите” убили Юри Галев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди