изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:10 EET
ПОСЛАНИК УОРЛИК, ВЪЗХИТЕН ОТ МАХАЛАТА НА КАВАРНА    
Новини Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик е на посещение в Каварна. Той бе приветстван от кмета Цонко Цонев с добре дошъл, след което градоначалникът запозна дипломат № 1 на САЩ у нас с Центъра за услуги и информация на гражданите.

Двамата после погледнаха и строежа на новото кметство в центъра на града.След това, водени от ромския кмет Мартин Башев посетиха ЦДГ “Детелина” в ромския каварненски квартал “Хаджи Димитър”, но станал популярен като Бевърли Хилз. Посланикът поздрави групата деца, която бе нарочно събрана, за да го приветства. След това всички официални лица почетоха 40-годишния юбилея на квартала. Посланик Уорлик получи и първият връчен почетен плакет по случай годишнината – изобразяващ ром, седнал върху диня. След това Цонев отличи най-добрите бостанджии, както и журналистът отразяващ най-редовно и най-вярно проблемите на ромите от Каварна – кореспондентът на bTv от добрички регион Петромира Кирчева. За успешната интеграция на ромите в обществото пък Цонев получи поздравителен адрес от името на председателя на ЕвроромаЦветелин Кънчев, връчен му от депутатката в парламента от партията Милена Христова. Настроените за празника повиши със своите виртуозни изпълнения Иво Папазов – Ибряма, заедно с оркестър “Ока”.
Пред журналисти посланик Уорлик заяви, че в Каварна е видял успешен модел на интеграция на ромите в обществото и  ще дава махалата за пример. Той добави, че по проблема няма магическа формула, но трябва да има политическа воля и смели хора, които открито да говорят и работят по проблема.
 


Сходни връзки

ПОСЛАНИК УОРЛИК, ВЪЗХИТЕН ОТ МАХАЛАТА НА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди