изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:27 EEST
ЦВЕТАНОВ: СЪДИИ ДА СЕ СРЕЩНАТ С БЛИЗКИ НА ЖЕРТВИ    
Ред и сигурност

Винаги съм казвал: нека съдиите, Висшият съдебен съвет да присъстват на една среща с близки на жертви, чиито убийци са сключили споразумение. И нека да изслушат как майката всеки ден ходи на гробището. Това призова в Добрич министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който посети Областната дирекция на МВР. Той проведе втора среща с роднините на безследно изчезнали добричлии, в нея участваха и майката на убития таксиметров шофьор Живко и бащата на Даниел Вичев - един от загиналите при пожара във влака София-Кардам. 



Разговорът с тези хора, с които днес се срещнах, пак беше много тежък, много е болезнен за всеки, който участва в него, сподели Цветанов. Той съобщи, че по 3-4 от случаите има назначени нови експертизи, но не пожела да се конкретизира, за да не се пречи на разследването. Министърът припомни поетия от него ангажимент всеки месец директорът на "Криминална полиция", дори главният секретар на МВР да посещават Добрич и да дават отчет за свършеното. Той увери, че по случаите се полагат максимални усилия. "Аз смятам, че близките са убедени, че правим всичко възможно, за съжаление обаче има пропуснати моменти още в самото начало", каза Цветанов. И посочи, че винаги се концентрира максимален ресурс още в самото начало, тъй като много важни са първите стъпки. За пример посочи случай на безследно изчезналия Марьо Кръстев от Балчик, разкрит от добричките полицаи преди седмица. Убиецът Нико е бил задържан и преди това, но заради недобре свършена работа е бил пускан и "е била отдалечена възможността да бъде там, където му е мястото".
 Поех ангажимент и ще разгледаме с главния прокурор случай, поставен от една госпожа, убиецът на чийто син е на свобода след споразумение. Това каза вътрешният министър по повод въпрос трябва ли да има промени в НК, касаещи съкратеното съдебно следствие и споразуменията. "Просто това не може да продължава, хората са с голяма болка, мъка. И не е нормално да няма справедливост и някаква присъда, която да съответства на тежестта на престъплението, което е извършено", коментира Цветан Цветанов. Той сподели, че ще постави пред главния прокурор и искането за ново разследване на пожара във влака София-Кардам, отправено му от близки на жертвите. По думите му, остава едно усещане, че доста от нещата просто се движат в посока виновните да бъдат оневинени.
"Всичко коз" е една изключително успешна операция", посочи вътрешният министър. По повод на коментарите, че има само трима с постоянна мярка, той каза, че за разследващите е важен основният организатор и неговите основни помагачи, като, естествено се разчита много и на свидетелските показания.
Следя разследването, колегите продължават да работят, но към момента няма нещо, което можем да обявим. Това каза министърът на въпрос има ли нова информация около палежа на къщата на родителите в кв. "Рилци" на за.-шефа на НАП Тошко Тодоров. НДТ
 


Сходни връзки

ЦВЕТАНОВ: СЪДИИ ДА СЕ СРЕЩНАТ С БЛИЗКИ НА ЖЕРТВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди