изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:03 EEST
ПОВИШАВА СЕ ОПАСНОСТТА ОТ ПОЖАРИ    
Ред и сигурностС повишаване на температурите, активния туристически сезон и масовото приготвяне на зимнина се повиши и пожарната опасност, предупредиха от звено "Пожарна безопасност и спасяване" към Областната дирекция на МВР в Добрич.


Само за последната седмица възникнаха 7 пожара, характерни за сезона. При два от тях в реколта са унищожени 2 дка посев от ечемик, има едно запалване на зърнокомбайн, едно произшествие в стопанска постройка с унищожени 90 м. покривна конструкция и фураж и 4 пожара в сухи треви и отпадъци в резултат небрежни действия. В резултат на бързите действия на стопаните и огнеборците запалванията не взеха големи размери и не нанесоха значителни щети, но това подсказва, че бдителността трябва да е на високо ниво.
От звеното отново призовават  собствениците и ползвателите на земеделски земи и техника да спазват всички изисквания на нормативните документи по пожарна безопасност и препоръките, дадени от органите на пожарна безопасност. Да се засили охраната на полетата с пшеница, да се направят необходимите ивици, механизаторите задължително преди да влязат в полетата да направят преглед на техниката, която управляват. Всички граждани, които приготвят зимнина и използват открит огън, да знаят, че ако не се спазват изискванията,  техните действия могат да доведат до нежелани последици. Гражданите, туристите и собствениците на туристически обекти, когато се движат с автомобили и боравят с пожароопасни уреди, стриктно да се съобразяват с противопожарните правила. 
Органите на звено “Пожарна безопасност и спасяване” апелират всички граждани и гости на област Добрич към бдителност.
НДТ
 


Сходни връзки

ПОВИШАВА СЕ ОПАСНОСТТА ОТ ПОЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди